Sesvetski ratnici obilježili 26. godina osnutka svoje brigade

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.10.2017. 23:06:21
Sesvetski ratnici obilježili 26. godina osnutka svoje brigade

Foto:

144 Sesvetska brigada HV je u nedjelju, na Dan Neovisnosti proslavila 26 godina (06.10.1991) svog osnutka i djelovanja u organizaciji UHBDR 144 Brigade HV. To je brigada koja se je zadnja vratila s ratišta, jedina nije nikad službeno dočekana u Sesvetama-Zagrebu, piše Marijan Dolčić.


Uz prigodni program učenika OŠ Brestje koji nas sa svojim učiteljicama prate sve ove godine, vijence su položili zapovjednici 144 B.HV , UHBDR 144 B.HV s predsjednikom Antom Plazonićem, Izaslanik Ministarstva Obrane, Andrija Mikulić Predsjednik skupštine Zagreba, Izaslanik Gradonačelnika Stjepan Kezerić, HVIDRA Zagreb ,HVIDRA Sesvete, Predstavnici Tigrova i Gromova, Vijećnici GČ Sesvete, Hrvatska žena Sesvete, a svijeće zapalili predstavnici Živog zida i Gromova. 

Blagoslov i molitvu za Sve poginule branitelje udijelio Velečasni Antun Sente . Po završetku službenog programa druženje je nastavljeno na prostoru Sv.Josipa Radnika. Graha s kobasicom i pića je bilo i previše ,a da sve teče po planu i u redu brinuo uz ostale Željko Očić. Raduje činjenica da nas je svake godine sve više pa se nadamo da bi organizaciju od iduće 27 obljetnice moglo i trebalo dići na višu razinu te ju preuzeti VGČ SESVETE a što je zasigurno 144 Sesvetska brigada HV zaslužila...


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.12.2023. 12:01:00

Create Account