Sesvetski Rotarijanci proslavili 15 godina djelovanja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.3.2019. 11:08:11
Sesvetski Rotarijanci proslavili 15 godina djelovanja

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Prigodnom svečanošću u restoranu Izabela članovi Rotary cluba Sesvete proslavili su 15 godina osnutka i djelovanja.Temelj Rotarijanstva je filantropija, služenje zajednici i humanitarno djelovanje. U tom je smislu bio intoniran prigodni govor predsjednice Rotary cluba Sesvete Borke Bobovec na sinoćnjoj svečanosti. "Radost pomaganja, služenja, ali i druženja samo su neke od temeljnih vrijednosti koje Rotary klubovi promiču kako u svijetu tako i u Hrvatskoj", kazala je tom prilikom predsjednica Bobovec i  dodala da su Rotarijanci vodeće osobe iz stručnog, poslovnog i umjetničkog života svake pojedine zajednice posvećeni humanitarnim ciljevima.


Sesvetski Rotarijanci u petnaest godina osnutka i djelovanja imali su niz humanitarnih akcija na području Sesveta i šire, a posebno su ponosni na kontinuiranu akciju pomoći djeci Caritasove kuće sv. Franje u Vugrovcu, ali i svakogodišnjem dodjeljivanju stipendija sesvetskim studentima, dok su jednom nadarenom studentu omogućili školovanje na prestižnom sveučilištu u Londonu za što su izdvojili 35 tisuća dolara.


Pomagali su i udruzi za brigu o djeci i mladima s posebnim potrebama Srce iz Zeline, Caritasovom domu u Zagrebu, Dječjoj bolnici u Zagrebu, udruzi Veliko srce malom srcu i mnogim drugima, a njihova je akcija i prilagodba križanja Selčinska - Trakošćanska uklanjanjem tadašnjih arhitektonskih barijera, donirali su sesvetskoj knjižnjici mikrobitove i proveli niz drugih akcija.


Rotary club Sesvete danas broji 25 članova, te 10 članova Rotaract kluba (klupska mladež), i jedan su od 55 klubova koji danas djeluju u Hrvatskoj s oko 1500 članova. U cijelom svijetu Rotary International je jedna od vodećih svjetskih humanitarnih organizacija s više od 1,2 milijuna članova u 200 zemalja, a sudionik su i jedan od pokretača UNESCO-a.


Sinoćnju svečanost pozdravili su mnogi gosti iz Rotary redova, ali i tajnik Caritasa Zvonko Erceg zahvaljujući pri tom na podršci koju gotovo svi zagrebački, a osobito sesvetski Rotary klub pružaju njihovim štićenicima.


U glazbenom dijelu programa himnu Republike Hrvatske, a kasnije i nekoliko najpoznatijih arija iz slavnih svjetskih opera, te pojedine evergreene otpjevala je operna pjevačica i sama članica sesvetskog Rotary kluba Aida Vidović Krilanović, inače voditeljica Centra za kulturu Narodnog sveučiišta Sesvete.


Četvero članova kluba dobili su ove godine za dosadašnje djelovanje posebne značke Rotary Internationala: predsjendica Borka Bobovec, Zlatko Ulovec, Ignac Vuger  i Miljenko Hegedić. 


Sesvetski Rotarijanci i u ovoj godini planiraju niz humanitarnih akcija, a svakako će i nadalje pomagati djeci doma u Vugrovcu i stipendirati sesvetske studente.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.12.2020. 10:26:45

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account