Sesvetski Rotarijanci proslavili 15 godina djelovanja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.3.2019. 11:08:11
Sesvetski Rotarijanci proslavili 15 godina djelovanja

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Prigodnom svečanošću u restoranu Izabela članovi Rotary cluba Sesvete proslavili su 15 godina osnutka i djelovanja.



Temelj Rotarijanstva je filantropija, služenje zajednici i humanitarno djelovanje. U tom je smislu bio intoniran prigodni govor predsjednice Rotary cluba Sesvete Borke Bobovec na sinoćnjoj svečanosti. "Radost pomaganja, služenja, ali i druženja samo su neke od temeljnih vrijednosti koje Rotary klubovi promiču kako u svijetu tako i u Hrvatskoj", kazala je tom prilikom predsjednica Bobovec i  dodala da su Rotarijanci vodeće osobe iz stručnog, poslovnog i umjetničkog života svake pojedine zajednice posvećeni humanitarnim ciljevima.


Sesvetski Rotarijanci u petnaest godina osnutka i djelovanja imali su niz humanitarnih akcija na području Sesveta i šire, a posebno su ponosni na kontinuiranu akciju pomoći djeci Caritasove kuće sv. Franje u Vugrovcu, ali i svakogodišnjem dodjeljivanju stipendija sesvetskim studentima, dok su jednom nadarenom studentu omogućili školovanje na prestižnom sveučilištu u Londonu za što su izdvojili 35 tisuća dolara.


Pomagali su i udruzi za brigu o djeci i mladima s posebnim potrebama Srce iz Zeline, Caritasovom domu u Zagrebu, Dječjoj bolnici u Zagrebu, udruzi Veliko srce malom srcu i mnogim drugima, a njihova je akcija i prilagodba križanja Selčinska - Trakošćanska uklanjanjem tadašnjih arhitektonskih barijera, donirali su sesvetskoj knjižnjici mikrobitove i proveli niz drugih akcija.


Rotary club Sesvete danas broji 25 članova, te 10 članova Rotaract kluba (klupska mladež), i jedan su od 55 klubova koji danas djeluju u Hrvatskoj s oko 1500 članova. U cijelom svijetu Rotary International je jedna od vodećih svjetskih humanitarnih organizacija s više od 1,2 milijuna članova u 200 zemalja, a sudionik su i jedan od pokretača UNESCO-a.


Sinoćnju svečanost pozdravili su mnogi gosti iz Rotary redova, ali i tajnik Caritasa Zvonko Erceg zahvaljujući pri tom na podršci koju gotovo svi zagrebački, a osobito sesvetski Rotary klub pružaju njihovim štićenicima.


U glazbenom dijelu programa himnu Republike Hrvatske, a kasnije i nekoliko najpoznatijih arija iz slavnih svjetskih opera, te pojedine evergreene otpjevala je operna pjevačica i sama članica sesvetskog Rotary kluba Aida Vidović Krilanović, inače voditeljica Centra za kulturu Narodnog sveučiišta Sesvete.


Četvero članova kluba dobili su ove godine za dosadašnje djelovanje posebne značke Rotary Internationala: predsjendica Borka Bobovec, Zlatko Ulovec, Ignac Vuger  i Miljenko Hegedić. 


Sesvetski Rotarijanci i u ovoj godini planiraju niz humanitarnih akcija, a svakako će i nadalje pomagati djeci doma u Vugrovcu i stipendirati sesvetske studente.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.12.2023. 11:52:28

Create Account