Sesvetski urotnici na prevaru pruzeli vlast od Bandića (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.2.2018. 14:41:23
Sesvetski urotnici na prevaru pruzeli vlast od Bandića (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nezavisno - ovisna Sesvetska Republika Grada Zagreba pod čvrstim vodstvom sesvetskog tiranina Stpehaniusa von Kezericha, njegova zamjenika, prvog Prigorca Nadrazeniusa KaraMarkote i ostalih urotnika, te uz sufliranje grofa Filura fon Trutha, danas dopodne na prepad su uletjeli u aulu gradske uprave gdje su od gradonačelnika Milana Bandića uzeli ključeve grada. 



Dugo su čekali da se gradonačelnik spusti iz svojih visina na tlo među narod i lafre, a Fon Truth je to komentirao riječima da ne nekome vjerojatno ispao ključ na pod i sad se nitko ne usudi sagnuti da ga podigne. 


Time je započela manifestacija Fašnik vu Zagrebu u organizaciji KUD-a Prepuštovec koji je za ovu prigodu na mjesto zločina dopelal mnoge vladare, Sulejmana s njegovim haremom, JeBana Jelačića, Cara Franju Josipa i Caricu Mariju Tereziju,pa čak i samog Josipa Broza Tita s njegovom Jovankom. Bila je tu i Karolinda Nakiti, Grebarović sa svojim Jakopom, predsjednica Ustavnog suda Sesveta i mnogi drugi, a sve su originalnim prigorskim plesom začinile prepuštovečke plesačice koje su ovih dana prepuštene svemu i svačemu. 


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je veseloj družini simbolično, predao ključeve Grada, rekavši kako očekuje da do 13. veljače, kada će se spaljivati fašnik na glavnom gradskom trgu, riješe sve otvorene probleme grada, i da ga onda vrnu (ključ). "Kasu ne dam, vi ste pametniji od mene pa znadete gospodariti i bez novaca", poručio je sesvetskoj hajdučiji Bandić, na što mu je najveći Prigorec među urotnicima Karamarkota rekao da mu je ionako prazna, pa nemaju kaj uzeti.


Hvala vam na povjerenju gradonačelniče što nam već petu godinu za redom predajete ključeve glavnoga grada i što ćemo moći na par dana okusiti svu gorčinu i slast vlasti koja obavezuje, rekao je Grof Fullir fon Trutt i predstavio svoju urotničku družinu.


Organizator Fašnika vu Zagrebu  i predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar zahvalio je tom prigodom gradonačelniku na svim godinama koje je bio uz njih i davao im podršku u očuvanju ovoga dijela kulture i najstarijih običaja i uručio mu zahvalnicu.


Manifestacija Fašnik vu Zagrebu održavat će se do 13. veljače u organizaciji KUD-a Prepuštovec.


PROGRAM DOGAĐANJA:

 

09.veljače - Dječji fašnik Osnovnih Škola Grada Zagreba

Okupljanje djece na Europskom trgu u 14 sati - formiranje fašničke povorke i predstavljanje grupa i skupina na pozornici na Trgu bana Josipa Jelačića.

 

10. veljače:

10:00 – 11:00 sati – okupljanje „fašničkih grupa i skupina“ iz cijele Hrvatske kod HNK, tj., na Trgu Republike Hrvatske

11:15 sati – pokret „fašničke povorke“ od Frankopanske prema sjeveru i Ilicom do pozornice na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će se sve skupine predstaviti prisutnim i okupljenim građanima grada Zagreba.

Oko 14:30 – 15:00 sati – odlazak skupina prema „Fašničkom šatoru“ u Sesvetama – zakuska, podjela zahvalnica i fašnička veselica.

 

11. veljače, Sesvete, 11:00 sati:

- jubilarni 50. po redu „Sesvetski fašnik“, dječji fašnik u organizaciji N.S. Sesvete

 

13. veljače, Trg bana Josipa Jelačića, cca 18 sati:

- dolazak i okupljanje „fašničke hajdučije“ kod spomenika bana Jelačića,

- lociranje, hapšenje, privođenje, suđenje, presuda i kurenje „FAŠNIKA“ krivca za sve nepodopštine - 19:50 sati

- vraćanje ključeva Gradske vlasti aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću.


Video: Sesvete danas, Borko Samec

Create Account