Sesvetski vatrogasci dobili novo interventno vozilo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.1.2019. 12:44:52
Sesvetski vatrogasci dobili novo interventno vozilo

Foto: Fb Milan Bandić

Vatrogasna zajednica grada Zagreba od jučer je bogatija za 6 novih vozila i 4 visokotlačna modula za gašenje požara. Vozila je nabavila sredstvima dobivenim iz gradskog proračuna, a koristit će ih dobrovoljna vatrogasna društva i Javna vatrogasna postrojba. Jedno vozilo stiglo je i u Sesvete.Zamjenik zapovjednika DVD-a Sesvete Sandi Gaguljak i član DVD-a Mihael Klasić primili su jučer ključ novog vozila i odmah ga nakon primopredaje odvezli u svoju graražu. Radi se o lakom interventnom vozilu Ford koji sa svojim visokotlačnim modulom može brzo i efikasno ugasiti požar u njegovom začetku, a što i  jest najvažnije u cijeloj protupožarnoj priči - požaru treba brzo stići.  A ovakvim vozilom koji je i za naše prigorske brdovite terene vrlo mobilan, to je puno lakše, negoli velikim kamionima. 


"Dosadašnje slično vozilo Mazdu sada predajemo DVD-u Dubrava, a mi ćemo nekoliko narednih godina koristiti ovo novo. Vozila nisu vlasništvo DVD-ova, nego Vatrogasne zajednice, pa kada mi kao stožerno društvo dobijemo novo vozilo, ono istovjetno koje smo do sad koristili, predajemo nekom drugom društvu prema odluci VZG-a, kazao nam je predsjednik DVD-a Sesvete Neno Gložinić, ujedno i zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba. 
Četiri velika i dva manja vatrogasna vozila te četiri visokotlačna modula za gašenje požara vrijedna su 7 milijuna 200 tisuća kuna i uvelike će pridonijeti povećanju sigurnosti u našem gradu. "Radi se o jedinstvenom vozilu za teške tehničke intervencije odnosno prometne nesreće. Ima poseban dio opreme koji se odnosi na spašavanje iz teških tehničkih intervencija, gdje su teška teretna vozila, vlakovi ili tramvaji. U njemu se nalazi i oprema za spašavanje iz potresa i oprema za spašavanje s visina i iz dubina. Tu su i dvije cisterne za pet tisuća litara vode, što je nama u Zagrebu dovoljno s obzirom na to da u gradu postoji 25 tisuća hidranata kojima se služimo. Tu je i malo tehničko vozilo s tisuću petsto litara vode i dva pick-up vozila s modulima s visokim pritiskom za gašenje, koja dajemo lokalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima", rekao je zapovijednik Javne vatrogasne postojbe grada Zagreba Siniša Jembrih. 


Vozila se u gradske četvrti dijele prema potrebama, istaknuo je predsjednik gradske Vatrogasne zajednice Zlatko Križanić te najavio rošadu voznog parka, točnije - da ćemo jedan dio vozila povući od onih koji su dobili nova vozila, a marom dobrog gospodara dat ćemo onima koji nemaju ili imaju lošija vozila. Tom ćemo rošadom doći do novijeg voznog parka i u dobrovoljnom vatrogastvu, rekao je Križanić


Vatrogascima je ključeve novih vozila predao gradonačelnik Milan Bandić, a preuzeli su ih predstavnici 6 gradskih četvrti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.7.2020. 11:10:42

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account