Sesvetski vatrogasci dobili novo interventno vozilo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.1.2019. 12:44:52
Sesvetski vatrogasci dobili novo interventno vozilo

Foto: Fb Milan Bandić

Vatrogasna zajednica grada Zagreba od jučer je bogatija za 6 novih vozila i 4 visokotlačna modula za gašenje požara. Vozila je nabavila sredstvima dobivenim iz gradskog proračuna, a koristit će ih dobrovoljna vatrogasna društva i Javna vatrogasna postrojba. Jedno vozilo stiglo je i u Sesvete.



Zamjenik zapovjednika DVD-a Sesvete Sandi Gaguljak i član DVD-a Mihael Klasić primili su jučer ključ novog vozila i odmah ga nakon primopredaje odvezli u svoju graražu. Radi se o lakom interventnom vozilu Ford koji sa svojim visokotlačnim modulom može brzo i efikasno ugasiti požar u njegovom začetku, a što i  jest najvažnije u cijeloj protupožarnoj priči - požaru treba brzo stići.  A ovakvim vozilom koji je i za naše prigorske brdovite terene vrlo mobilan, to je puno lakše, negoli velikim kamionima. 


"Dosadašnje slično vozilo Mazdu sada predajemo DVD-u Dubrava, a mi ćemo nekoliko narednih godina koristiti ovo novo. Vozila nisu vlasništvo DVD-ova, nego Vatrogasne zajednice, pa kada mi kao stožerno društvo dobijemo novo vozilo, ono istovjetno koje smo do sad koristili, predajemo nekom drugom društvu prema odluci VZG-a, kazao nam je predsjednik DVD-a Sesvete Neno Gložinić, ujedno i zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba. 




Četiri velika i dva manja vatrogasna vozila te četiri visokotlačna modula za gašenje požara vrijedna su 7 milijuna 200 tisuća kuna i uvelike će pridonijeti povećanju sigurnosti u našem gradu. "Radi se o jedinstvenom vozilu za teške tehničke intervencije odnosno prometne nesreće. Ima poseban dio opreme koji se odnosi na spašavanje iz teških tehničkih intervencija, gdje su teška teretna vozila, vlakovi ili tramvaji. U njemu se nalazi i oprema za spašavanje iz potresa i oprema za spašavanje s visina i iz dubina. Tu su i dvije cisterne za pet tisuća litara vode, što je nama u Zagrebu dovoljno s obzirom na to da u gradu postoji 25 tisuća hidranata kojima se služimo. Tu je i malo tehničko vozilo s tisuću petsto litara vode i dva pick-up vozila s modulima s visokim pritiskom za gašenje, koja dajemo lokalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima", rekao je zapovijednik Javne vatrogasne postojbe grada Zagreba Siniša Jembrih. 


Vozila se u gradske četvrti dijele prema potrebama, istaknuo je predsjednik gradske Vatrogasne zajednice Zlatko Križanić te najavio rošadu voznog parka, točnije - da ćemo jedan dio vozila povući od onih koji su dobili nova vozila, a marom dobrog gospodara dat ćemo onima koji nemaju ili imaju lošija vozila. Tom ćemo rošadom doći do novijeg voznog parka i u dobrovoljnom vatrogastvu, rekao je Križanić


Vatrogascima je ključeve novih vozila predao gradonačelnik Milan Bandić, a preuzeli su ih predstavnici 6 gradskih četvrti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 10:53:07

Create Account