Sesvetsko Vijeće želi veći angažman Zagrebačkih cesta na svom području

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.6.2018. 14:45:52
Sesvetsko Vijeće želi veći angažman Zagrebačkih cesta na svom području

Foto: ilustracija

Vijeće Gradske četvrti Sesvete na jučerašnjoj sjednici izmijenilo i dopunilo Plan komunalnih aktivnosti četvrti za ovu godinu, te izrazilo nezadovoljstvo dosadašnjim angažmanom Zagrebačkih cesta na području Sesveta.



Gotovo svi nazočni vijećnici sudjelovali su u raspravi o izmjeni i dopuni Plana komunalnih aktivnosti četvrti za ovu godinu, međutim, ništa suštinski niti u većim iznosima u odnosu na Plan nije se izmijenilo, te pojedine manje stavke, a jedna je i ukinuta. 


Ono što je najviše zasmetalo vijećnicima jest neaktivnost Zagrebačkih cesta.  Vijeće Gradske četvrti Sesvete donijelo je vrlo ambiciozan plan sanacije, rekonstrukcije i izgradnje mnogih sesvetskih prometnica, no, kako je rečeno, gotovo da se ove godine još ništa nije učinilo.  


„Kolega Markota i ja bili smo na sastanku kod direktora Zagrebačkih cesta i upozorili ga da do kraja godine neće vlastitim angažmano uspjeti realizirati niti pola od zacrtanog plana za koji imamo i osiguran novac i želimo da se ostvari”, rekao je predsjednik Vijeća Stjepan Kezerić dodajući kako su ga uspjeli uvjeriti o potrebi uzimanja kooperanata, ako se želi ostvariti ovogodišnji plan.


„Obećao je da će uzeti kooperante koji će izvoditi radove donjeg postroja, a Zagrebačke ceste će izvoditi asfaltiranje. Time bi u ovih još manje od pola godine koliko traje sezona asfaltiranja mogli ispuniti plan”, dodao je Kezerić. 


No čini se da ipak za sve nisu krive samo Zagrebačke ceste. „Moramo imati na umu da smo praktično tek nedavno potpisali ugovor s njima tako da nisu još ni mogli krenuti s poslom, i vjerujem da će se već za koji dan raditi puno parom”, nadodao je Markota.


Vijećnici su zatražili da im se mjesečno dostavlja tabela onoga što je planirano, što je u tijeku izvođenja, što je gotovo i što će tek biti izvođeno, kako bi mogli pratiti izvođenje radova i to ne samo za Zagrebačke ceste, negoli i ostala Holdingova poduzeća koja izvode radove na području Sesveta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account