Sigurnost u prometu je drastično pogoršana – policija apelira na poštivanje prometnih propisa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.1.2018. 8:55:59
Sigurnost u prometu je drastično pogoršana – policija apelira na poštivanje prometnih propisa

Foto: Ilustracija

Sigurnost cestovnog prometa, nakon nekoliko godina poboljšanja, u drastičnom je padu. Uoči donošenja očito potrebnih novih propisa o sigurnosti u prometu, policija apelira na poštivanje prometnih propisa, osobito onih koji se tiču brzine, pretjecanja, crvenog svjetla na semaforu i alkohola.Apel zagrebačke policije


"Policija učestalo ukazuje na kršenje prometnih propisa te policijski službenici PU zagrebačke tjedno provode preventivno-represivne akcije s ciljem suzbijanja prometnih prekršaja i preveniranja prometnih nesreća, pogotovo onih s najtežim posljedicama. Na području PU zagrebačke 1. siječnja 2018. dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su smrtno stradale tri mlade osobe (na području Samobora i Zaprešića) i to zbog neprilagođene brzine kretanja i prolaska na crveno svjetlo kao uzroka prometnih nesreća s pretpostavkom nekorištenja sigurnosnog pojasa, budući su poginuli sudionici prometnih nesreća ispali iz vozila.


Pozivamo građane na pridržavanje prometnih propisa s naglaskom na prekršaje zabrane vožnje pod utjecajem alkohola, pridržavanje ograničenja brzine, korištenje sigurnosnog pojasa, kako vozača tako i ostalih putnika u vozilu te zabranu prolaska na crveno svjetlo", kaže se u policijskom apelu.


Lani je na hrvatskim cestama poginula 331 osoba što je gotovo 8 posto više negoli prethodne godine. Znademo da policijske ophodnje ne mogu biti uvijek i na svakom mjestu. Stoga su i sesvetski vijećnici u više navrata zahtijevali podizanje razine sigurnosti prometa na pojedinim, najugroženijim dijelovima sesvetskih prometnica, a sesvetska Gradska četvrt je više puta upućivala dopise u tom smislu prema nadležnim gradskim tijelima.


Nadajmo se da nije tako teško shvatiti da je na mjestima raskrižja dviju ili više prometnica kružni tok najsigurnije i prometno optimalno rješenje, a da su za smirivanje prometa na ravnim dijelovima cesta  kamere najučinkovitije. Nadajmo se da će to shvatiti i oni koji imaju moć odluke, te da će se na sesvetskom području po tom pitanju uskoro nešto učiniti i to po mogućnosti prije nego li netko (ponovo) strada.Vezane vijesti
Ažurirano: 25.11.2020. 13:44:54

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account