Simultanka Garija Kasparova u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.8.2018. 22:35:19
Simultanka Garija Kasparova u Sesvetama

Foto: Gari Kasparov fb

Veliki događaj za ovaj dio Prigorja zbit će se ovoga petka, 24. kolovoza u Gimnaziji Sesvete. Kasparov će odigrati simultanku s popularnim Hrvatima.



Šahovski klub  Sljeme Agroproteinka Sesvete dogovorio je s fondacijom Garija Kasparova promocijsku simultanku koja će biti odigrana u petak, 24. kolovoza u auli Gimnazije Sesvete. Cijeli događaj koji će popratiti mnoge medijske kuće i koji će time donijeti i golemu promociju Sesevetama, započinje u 17,45.


Kasparovu će se suprotstaviti poznati Hrvati, ali i mladi sesvetski šahisti. Nasuprot velikom šahovskom geniju i svojedobnom  dugogodišnjem svjetskom prvaku bit će: Ćiro Blažević, Dario Šimić, Silvio Marić, Miroslav Škoro, Mladen Bodalec, Ivica Kostelić, Dr. Mislav Bastić, Željko Pervan i Stjepan Balog. Uz njih veliku priliku dobili su mladi sesvetski kadeti u dobi do 12 godina, njih 8 koji će ovaj događaj zasigurno pamtiti do kraja života.


Gari Kasparov ima i hrvatsko državljanstvo, a u našoj zemlji djeluje njegova Šahovska zaklada Kasparov Europa koja za cilj ima promicanje šaha kao kognitivnog alata za učenje u nastavni kurikulum za osnovne, srednje i visoke škole. KCFE pruža školoma korištenje web softvera koji umogućuje nastavnicima podučavanje šaha u učionicama.


Inače Kasparov je početkom siječnja 2015. godine s tadašnjim ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom predstavio ideju projekta "Šah uz školu" u kojem bi djeca već od najranije dobi učila vještinu matiranja. Je li to i koliko do danas implementirano u naš školski sustav najbolje mogu posvjedočiti sami učenici i njihovi roditelji. 


Dodađaju mogu nazočiti i posjetitelji uz besplatan ulaz.



Create Account