Sinoć otvoreno sesvetsko božićno klizalište (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.12.2017. 23:19:35
Sinoć otvoreno sesvetsko božićno klizalište (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sinoćnje na otvorenju klizališta, dvosatno besplatno klizanje pred nekoliko desetaka mladih klizača i onih nešto starijih uz klizalište, otvorio je izaslanik gradonačelnika Milana Bandića Petar Latinčić, a svima se obratio i zamjenik predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Dražen Markota.


Uz nešto manjih tehničkih poteškoća, jučerašnje otvorenje sesvetske klizačke sezone proteklo je uz  nešto manju posjetu od očekivane, ali uz dobru glazbu, odlično kuhano vino i nešto manjka leda.  No, oni koji su stigli, prema najavi na besplatno klizanje od 17,30 do 20 sati, zacijelo su se dobro proveli.


"Ove godine imamo jednu više ledenu klizačku atrakciju na našem klizalištu, a to je ledena staza izvan šatora koja na žalost, danas na otvorenju nije radila. Naime, u petak je pukla cijev kojom prolazi glikol za hlađenje i tijekom noći djelatnici poduzeća Aktik iz Rijeke, koje iznajmljuje cjelokupni sustav klizališta stigli su u Sesvete, popravili cijev, međutim kroz vrlo topli petak tijekom dana i temperaturu od + 16 st.C, led se nije stigao napraviti na vanjskoj stazi, pa ona nije bila u funkciji, a i led u šatoru je još 3 – 4 cm pretanak. Radit ćemo cijelu noć s petka na subotu da sve bude u najboljem redu i krećemo puno parom", izjavio nam je voditelj i organizator sesvetskog klizališta Josip Lipar.


Nakon što je simbolično klizačima otvorio vrata klizališta, Petar Latinčić i Dražen Markota našli su se na ledu bez klizaljki i žalili se da ih je Lipar navukao na tanak led.


Uz mlade na ledu i one malo starije s kuhanim vinom u ruci uz ogradu klizališta, protekla su prva dva, besplatna sata klizanja. 


Od subote, klizalište radi svakodnevno od 11 do 22, sve do 7. siječnja, no, ukoliko bude vladalo dobro zanimanje za klizanje, organizator kaže da je moguće i produžiti rok trajanja sesvetskog klizališta. Vjerujemo, na radost svih naših velikih i malih klizača. 


Video: Sesvete danas, Borko Samec

Vezane vijesti
Ažurirano: 4.12.2023. 11:29:50

Create Account