Slab potres noćas na obroncima Medvednice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.8.2020. 9:23:09
Slab potres noćas na obroncima Medvednice

Foto: EMSC karta

Seizmološka služba izvijestila je da se u utorak u 23,30 dogodio potres ispod Medvednice



Građane epicentralnog područja, ali i nešto šire noćas je probudio lagani potres koji se dogodio na obroncima Medvednice.  Državni Seizmološki zavod je priopćio da su u utorak, 25. kolovoza 2020. godine u 23 sati i 30 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili vrlo slab potres s epicentrom 10 km sjeverno od Zagreba (od sjedišta Seizmološke službe na PMF-u) na obroncima Medvednice.  Magnituda potresa iznosila je  2.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS ljestvice.  Hipocentar se nalazio na dubini od oko 2 kilometara. 



Na aplikaciji EMSC-a više je od tisuću komentara građana na noćašnji potres koji nije mogao prouzročiti nikakve materijalne štete, tek nemir u ljudima, posebice onima koji su postradali i proljetnom jakom potresu.


Ista je služba na svojoj aplikaciji obavijestila o još jednom vrlo slabom potresu nešto malo kasnije, 55 minuta iza ponoći, no očito se radilo o izrazito slabom potresu koji su mogli osjetiti samo građani u uskom epicentralnom području i nije klasificiran, dakle radilo se o manje od 1,0 Richtera, a ovog puta u komentarima je reagiralo sedamdesetak građana koji su ga osjetili.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account