Smanjen proračun Gradske četvrti Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.1.2019. 10:39:15
Smanjen proračun Gradske četvrti Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Vijeće g.č. Sesvete na jučer održanoj sjednici usvojilo je financijski plan g.č. Sesvete za ovu godinu koji je umanjen za dvadesetak posto.


Vijećnici g.č. Sesvete većinom su glasova na sinoćnjoj sjednici usvojili financijski plan za ovu godinu, prema kojem će sredstva za komunalnu infrastrukturu biti umanjena za oko 20%. To je mnoge vijećnike, kako oporbe, tako i pojedine iz vladajuće koalicije nagnalo da izraze nezadovoljstvo tom činjenicom. Čak je i sam predsjednik Stjepan Kezerić rekao da je bio neugodno iznenađen kad je doznao za to smanjenje, međutim, u međuvremenu su sesvetski čelnici održali niz sastanaka s gradskim vlastima,  gdje im je rečeno da će ovaj gubitak biti nadoknađen kroz gradski asfalterski program.


„Taj financijski plan izglasala je Skupština Grada Zagreba po novom ključu i mi tu nismo mogli imati nekog utjecaja niti smo to željeli.  Nakon toga inicirali smo niz sastanaka u gradu i obećano nam je da će se nama u asfalterskom programu da umanjena sredstva nadoknaditi. Umanjenje je oko 14 milijuna kuna, no obećano je da će kroz gradske asfalterske aktivnosti ta sredstva biti nadoknađena”, rekao je na sjednici Kezerić.


Ove su godine u planu velika asfaltiranja po Sesvetama, primjerice samo je proračun za Brestovečku težak više od 12 milijuna kuna, a očekuje se i veliko asfaltiranje Zagrebačke nakon nastavka vodovodnog prekapanja od Novog Brestja prema Sesvetama. Vijećnici su zatražili i rekonstrukciju Dugoselske na što je dogovoreno da će ići i to, međutim tek nakon velikog zahvata zamjene magistralnog vodovoda prema Dugom Selu, te očekivane izgradnje kanalizacije, no za to će trebati još malo pričekati. 


Na sjednici nije spomenuto, no zbog zanimanja javnosti dodajmo da Gliboki jarek koji je bio najavljen, no zbog vremenskih neprilika nije moglo biti odrađeno asfaltiranje, prema ovogodišnjem planu čeka proljeće i bolje vremenske prilike.  


Vijeće g.č. Sesvete dobilo je novog člana. Naime, dosadašnji vijećnik Tihomir Lukanić iz Živog zida stavio je svoj mandat u mirovanje, a na njegovo mjesto u svojstvu zamjene došao je  Ivan Dokša.




Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2024. 10:47:47

Create Account