Sportsko rekreacijsko igralište Brestje u izgradnju naredne godine

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.5.2019. 8:42:51
Sportsko rekreacijsko igralište Brestje u izgradnju naredne godine

Foto: Skica projekta

Street work out u Brestju i ne samo to, nego cijelo sportsko rekreacijsko igralište mnogih sportova trebalo bi biti izgrađeno naredne godine za oba naselja.



Svojedobno smo objavili napis o potrebi izgradnje rekreacijske zone u Brestju, za što je Vijeće g.č. Sesvete bilo osiguralo 900 tisuća kuna, međutim sve je zapelo kod uobičajene naše tematike, a to su imovinsko pravni odnosi. 


"Potaknuli smo rješavanje te procedure, jer dok se to ne riješi, ne može se krenuti dalje", govori nam predsjednik Vijeća m.o. Staro Brestje, Stjepan Horvat. Rekreacijska površina bit će smještena na prostoru između ulice Emanuela Vidovića i potoka Čučerska reka, a obzirom da je potok granica dvaju Brestja, bit će namijenjena prvenstveno građanima obaju naselja, a i svima kojima će biti zgodno tu dolaziti na sport i rekreaciju.


Imovinsko pravna putanja u ovom slučaju znači neriješeni status ulice Emanuela Vidovića, odnosno, nešto što bi u normalnim zapadnim zemljama bilo nezamislivo, a to je da spomenuta ulica uopće nije upisana u odgovarajuće knjige iako je u potpunosti izgrađena i intenzivno se koristi. Trenutačno se radi na tom predmetu i predstavnici Starog Brestja nadaju se da će do kraja godine taj imovinski dio biti riješen, te da će potom moći  krenuti se u izgradnju, tim više što je izvedbeni projekt napravljen i donosimo ga kao naslovnu fotografiju, te u realnom formatu putem linka.

 

"Iskreno vjerujem da će do kraja godine svi potrebni preduvjeti biti ostvareni kako bi naredne godine konačno naša rekreacijska zona mogla biti izgrađena", zaključuje Horvat.


Za one koji žele malo detaljnije zaviriti u skicu projekta kliknite ovdje.



Vezane vijesti
Ažurirano: 3.10.2023. 13:35:30

Create Account