Srednja škola Jelkovec: Kreativnost u projektima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.4.2018. 12:32:16
Srednja škola Jelkovec: Kreativnost u projektima

Foto: SŠ Jelkovec

Srednja strukovna škola Jelkovec svoj iznimno kvalitetni rad s učenicima promovira kroz sudjelovanje u raznovrsnim projektima. U najnovijem sudjelovali su u natječaju IRIM-a.



Institut za razvoj i inovativnost mladih  (IRIM) provodi nekoliko projekata za razvijanje robotike, programiranja i digitalne pismenosti kod učenika i učenica. U projektima, IRIM otvara natječaje na određenu temu te učenici i učenice uz mentorstvo prijavljuju svoje projekte. Naglasak je na kreativnosti, a svi projekti su napravljeni tako da ih drugi mogu ponoviti.


Tako su sesvetski  srednjoškolci sudjelovali na nagradniom natječaju - Internet of Things: Pametna rasvjeta. U tu su svrhu stvorili Uređaj za mjerenje količine svjetlosti, vlage i temperature. Uređaj je stvorilo dvoje učenika, Dora Medvarić 4D i Marko Kunješić 1E, a mentorica im je bila profesorica Mirjana Malarić dipl.ing.


Namjena ovog uređaja je da istovremeno izmjeri osnovne uvjete (količinu svjetlosti, vlagu i temperaturu) na nekoj udaljenoj lokaciji i rezultate prikaže mjerilom na mobitelu za svaku veličinu posebno, te grafički tako da se može pratiti i povijest mjerenja. Pri tome indikator količine svjetlosti postoji i na mjestu mjerenja. Što je mračnije, upaljeno je više LED dioda. Cilj projekta bio je naučiti primijeniti aplikaciju na mobitelu za kontrolu uvjeta na nekoj udaljenoj lokaciji učenje programiranja te spajanja elektroničkih komponenti i uređaja.




Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 12:30:54

Create Account