Stanari u Horvatovoj konačno dobili asfalt

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.11.2018. 13:48:43
Stanari u Horvatovoj konačno dobili asfalt

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Tijekom subotnjeg dopodneva Zagrebačke ceste preasfaltirale su Horvatovu ulicu.


Stanari Horvatove ulice u Starom Brestju konačno mogu odahnuti, jer nakon mnogih prekopavanja zbog uvođenja komunalnih instalacija, uređena im je ulica. Bilo je podosta povika jer su stalno čekali podizvođače radova koji su i na drugim ulicama koje su radili dokazali da nisu dorasli standardu radova kakve mogu pružiti Zagrebačke ceste. 


Dolaskom već skoro zimskih uvjeta bilo je vidljivo da podizvođač nema snage, a valjda niti znanja učiniti sve što je potrebno, pa je Vijeće Gradske četvrti Sesvete odlučilo intervenirati da se raskine ugovor s onima koji nisu u stanju izvesti potrebno, te su u posao uskočile Zagrebačke ceste.  Tijekom današnjeg (subotnjeg) dopodneva i ranog dijela poslijepodneva preasfaltirana je u duplom sloju Horvatoj u dužini u kojoj se moglo ići, a riječ je o nekoliko stotina metara. 


„Umjesto da se samo saniraju prekopi od uvođenja komunalnih priključaka, odlučili smo ulicu u cijelosti preasfaltirati, a investicija će biti manja od planirane jer su radovi izvedeni odjednom duplim slojem”, rekao nam je zamjenik predsjednika VGČ Sesvete Dražen Markota. 


Asfltiralo se danas i u drugim naseljima, vrijeme još uvijek pogoduje izvođenju radova, te se očekuje da će plan uređenja i sanacije prometnica na području Sesveta u potpunosti biti ispunjen. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.3.2024. 13:23:33

Create Account