Što se događa oko sesvetske tržnice?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.4.2019. 11:37:37
  Što se događa oko sesvetske tržnice?

Foto: Sesvete danas, arhiva

Projekt natkrivanja i obnove tržnice u središtu Sesveta bio je jedna od tema krajem ožujka održanog sastanka u Gradu Zagrebu gdje su sesvetski čelnici Stjepan Kezerić i Dražen Markota razgovarali s pola gradske uprave.



Hoće li i kada na red doći obnova sesvetske tržnice koja vapi za novim prostorom, pitanje je koje si već dulje vrijeme postavljaju mnogi Sesvećani. O Sesvetkoj tržnici predstavnici Vijeća g.č. Sesvete već su do sada u nekoliko navrata od gradskih službi, odnosno od Holdingove podružnice Gradske tržnice koje upravljaju gradskim tržnicama, tražili obnovu, no nekog većeg odziva nije bilo. 


Iako je za sesvetski plac potrebno generalno rješenje koje u postojećim gabaritima nije zadovoljavajuće, Kezerić i Markota u pokušaju još jednog nametanja teme "Tržnica Sesvete", iskoristili su zajednički sastanak s pročelnicima nekih gradskih ureda i direktorima pojedinih holdingovih poduzeća kojem je predsjedala zamjenica gradonačelnika Olivera Majić. Premda je glavna tema tog sastanka bila Brestovečka, dotaknuli su se i sesvetske tržnice. 


Stjepan Kezerić je tom prilikom upozorio da gradska tržnica u Sesvetama ne zadovoljava temeljne uvjete i smatra da tržnicu treba renovirati. 


Prošle godine napravljeno idejno rješenje koje nije bilo u skladu s Generalnim urbanističkim planom Sesveta. Kako bi se riješila spomenuta problematika, dogovoreno je da se ne mijenja GUP nego da se rekonstruira tržnica sukladno odredbama urbanističkog plana. Također je dogovoreno da se ove godine naprave izmjene rješenja, a da se iduće godine ide u izvedbu radova.  Naime, postoji problem s provedbom tog idejnog rješenja zbog prostornih planova, a dok se ne promijene prostorni planovi trebalo bi se ići u granici mogućeg uljepšavanja stanja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account