Stožer: Šest novooboljelih, nakon 11. svibnja ukidaju se propusnice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.5.2020. 15:10:05
Stožer: Šest novooboljelih, nakon 11. svibnja ukidaju se propusnice

Foto: HINA/ POOL/ Edvard ŠUŠAK

U proteklih 24 sata novih je šest slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, a preminula je još jedna osoba, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.




"Šest  je novooboljelih osoba u zadnja 24 sata u Hrvatskoj, a njihov ukupan broj je 2125", kazala je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević. 


Do sada su testirane 41.930 osobe, od toga u zadnja 24 sata njih 877. Na bolničkom liječenju je 195 soba, devet manje nego prethodnog dana, a na respiratoru je 13 bolesnika.


Novih je 40 bolesnika ozdravilo od zaraze koronavirusom, ukupno je dosada 1641 ozdravljenih. U samoizolaciji se nalazi 18.081 osoba.


Grba Bujević izvijestila je da je od sinoć u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu preminula jedna osoba, pa je ukupan broj preminulih od koronavirusa 86.




Božinović: Nakon 11. svibnja odluka o potpunom ukidanju propusnica


Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite najavio je u četvrtak da će se nakon 11. svibnja razmotriti donošenje odluke o potpunom ukidanju propusnica za kretanje državom.


''Povoljna epidemiološka situacija omogućuje nam da razmotrimo taj potez. Dakle, o tome ćemo razgovarati 11. svibnja i donijeti odgovarajuću odluku koja može voditi i potpunom ukidanju propusnica'', izjavio je Božinović.


Ministar je izvijestio da će se dopustiti rad autoškola, dok će Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) tijekom četvrtka objaviti preporuke za njihov rad. Dodao je i da se izvan snage stavlja i odluka o karanteni i kućnoj izolaciji za vozače međunarodnog transporta.


Kako su najavili iz Nacionalnog stožera, u trećoj fazi popuštanja epidemioloških mjera, planiranoj za 11. svibnja, sastavit će se i okvir za svadbene svečanosti, s obzirom na to da one još nisu dopuštene iako vjenčanjima u crkvama ili matičnim uredima može prisustvovati šira obitelj.


Vezano za održavanje nadolazećih parlamentarnih izbora, u Stožeru još nisu dali precizan odgovor, ali da bi, u svakom slučaju, epidemiološka situacija trebala biti povoljna za održavanje izbora.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account