Sud zaustavio izgradnju parkirališta kod gimnazijske sportske dvorane

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.4.2021. 15:25:16
Sud zaustavio izgradnju parkirališta kod gimnazijske sportske dvorane

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Izgradnja parkirališta za 140 automobila kod sesvetske gimnazije čiji je rok završetka 30. travnja, mogla bi se poprilično produžiti, jer su radovi zaustavljeni pravnim sredstvima.



Veliko parkiralište kod sportske dvorane sesvetske gimnazije, a čije je radove otvorio pokojni gradonačelnik Milan Bandić, zatraživši od izvođača radova Zagrebačkih cesta da rok završetka bude 15. travnja (iako je službeni rok 30. travnja), gotovo je sigurno da neće biti završeno u roku. Ne Bandićevom, nego izvođačevom. 


Početkom travnja pojavio se navodni vlasnik privatne parcele koji tvrdi da se nelegalno gradi na njegovom posjedu površine 4106 kvadrata. Putem odvjetničkog ureda koji ga zastupa, predan je podnesak Općinskom sudu u Sesvetama koji je donio odluku o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova, radi osiguranja tražbine.


Parcela koju navodi predlagatelj dio je sadašnje parcele 1200/7 na kojoj su započeti radovi, a koja je stvorena parcelacijom prije koju godinu. Za zakonito izvođenje parcelacije trebali su biti prethodno riješeni imovinsko-pravni odnosi. 


Što je ovdje po srijedi očito će se morati utvrditi pravnim postupkom. Je li u pravu građanin koji očito ima određena potraživanja od grada, ili je u pravu grad koji je proveo parcelaciju, a čiju spomenutu površinu već niz godina uživa dijelom Sesvetska gimnazija, a dijelom se koristi kao javni gradski prostor. 


Kako god to završilo, jedino je sigurno da parkiralište neće biti izgrađeno u roku čime su imovinsko - pravni odnosi po tko zna koji puta prekinuli, zaustavili ili onemogućili izgradnju nečega. 


Bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije. A parkiralište, kad bude - bude.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account