Susret mladih vatrogasaca Planinaca i Slovenaca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.6.2018. 18:13:24
Susret mladih vatrogasaca Planinaca i Slovenaca

Foto: DVD Planina Donja

U Planini Donjoj u subotu je održan susret vatrogasne mladeži DVD-a Planina Donja i tri vatrogasna društva iz Slovenije, javlja zapovjednik društva Miroslav Novosel.



Susret mladeži DVD-a Planina Donja i 3 društva iz Slovenije održan je protekle subote u tom našem najvišem mjestu sesvetskog Prigorja. Iz Slovenije su pristigli prijatelji i kolege i njihova mladež iz pobratskog PGD-a Kozje, PGD-a Ptuj PGD-a Trnje.  Radi se o tradicionalnim susretima koji PGD-i održavaju  u Sloveniji,a  Planinci se im se  priključili prije dvije godine. Cilj je upoznati sredinu u koju se dolazi, vidjeti nešto novo, širit dobre odnose i povezati djecu. Ovakvi susreti jedinstveni su na području našeg dijela Prigorja. 


Nakon dočeka i okupljanja kod vatrogasnog doma u Planini Donjoj, krenulo se Land Roverima prema Lipi. U prijevozu do Lipe pomogla su i okolna vatrogasma društva, jer je bilo stotinjak djecice i još njihovi voditelji, koje je trebalo prevesti na odredište, najviši vrh Sesveta na 710 metara nadmorske visine.


Bio je veći broj manje djece i starijih članova, pa bi planinarenje za njih ipak bilo prenaporno. Zapravo vožnji u terenskim vozilima najviše su se radovala djeca. Vožnja po strmini, kroz klanac i općenito po takvom terenu, bila je za njih prava avantura. Nakon kračeg razgledavanja i odmora, cijelo se društvo spustilo s Lipe, ali sada hodanjem, pokraj crkve sv.Jurja, do eko kuce Bubamara u Planini Donjoj, gdje su svi zajedno proveli ostatak prekrasnog dana uz druzenje, igre i zabavu. 


Bio je to pravi primjer jedne lijepe prekogranične suradnje koji bi djeci trebao biti uzor kako surađivati, a ne raditi prijepore.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.1.2024. 10:15:56

Create Account