Svečanom završnicom projekta „RBA za Sesvete“ pobjednicima uručeni čekovi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.11.2017. 15:16:43
Svečanom završnicom projekta „RBA za Sesvete“ pobjednicima uručeni čekovi

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Reifeisen banka u svojoj je poslovnici u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama svečanim uručenjem novčanih donacija pobjednicima, danas završila s projektom "RBA za Sesvete".



Projekt kojeg su osmislili djelatnici banke, okupio je tri natjecatelja za bankovnu donaciju. Građani Sesveta su od 16. listopada, do 4. studenog u  imali prilike glasati za prijavljene projekte putem tableta u poslovnici u Sesvetama, te je glasanjem i službeno bio započeo društveno odgovorni projekt RBA pod nazivom „RBA za Sesvete“. Tim projektom je RBA potaknula lokalnu zajednicu na djelovanje te zajednički, sa stanovnicima Sesveta, odabrala projekte koji su osvojili bančinu donaciju.


Projekti koji su sudjelovali u ovom natječaju su: 

Udruga krila – terapijsko jahanje (novčanim sredstvima će biti osiguravana skrb za terapijske konje),

Gimnazija Sesvete (novčanim sredstvima će se opremiti glazbeni studio) i

Osnovna škola Vugrovec – Kašina (novčanim sredstvima će se nabaviti računala za nastavu u Područnoj školi Prekvršje i Područnoj školi Planina Donja).


Po završetku natječaja, Raiffeisen banka odlučila je financijski podržati sva tri projekta, s tim da je projekt s najviše glasova bio onaj  Udruge krila, te je RBA Udruzi donirala  iznos od 20.000,00 kuna, dok je svakom od ostala dva projekta pripalo po 5.000,00 kuna.


Prilikom svečanog uručenja donacija, okupljenima se obratio Ivan Žižić, član Uprave RBA. "RBA je oduvijek bila društveno odgovorna prema zajednici u kojoj posluje, te pored nacionalnih projekata koje podupiremo, isto tako podupiremo i lokalne projekte jer znamo koliko su oni važni. U projektima koje podupiremo, bilo putem donacija, bilo putem sponzorstava usmjereni smo na djecu i mlade i uvijek nastojimo pronaći projekte od kojih će korist ima šira društvena zajednica.


 Ono što je zanimljivo kod ovog projekta je činjenica da se radi zapravo o tome, da se unutar banke „rodila“ ideja da prepustimo lokalnoj zajednici da glasuje i odabere pobjednički projekt. Svaki projekt ima svoju vrijednost i zato smo odlučili da nećemo donirati samo projekt koji ima najviše glasova,nego sve projekte za koje se glasovalo. Mislim da sva tri projekta za koje ste danas čuli nose titulu pobjedničkog projekta“, zaključio je Žižić. 


Okupljenima, su na donacijama zahvalili: Nikola Jambrošić, idejni začetnik projekta iz Gimnazije Sesvete, Vladimir Vuger, ravnatelj Osnovne škole Vugrovec – Kašina, te Saša Tuksar, predsjednik Udruge Krila, a uz njih su svečanosti nazočili još Sunčica Frković, socijalna pedagoginja iz Gimnazije Sesvete,  Sunčica Vojnović, defektologinja iz OŠ Vugrovec – Kašina i Lidija Samac koordinatorica Udruge Krila, kao i predstavnici Banke koji su idejni začetnici projekta „RBA za Sesvete“.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.1.2023. 16:01:05

Create Account