SVIBANJSKI PLANINARSKI SUSRET NA GROHOTU OKUPIO BROJNE PLANINARE I IZLETNIKE

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.5.2018. 11:28:44
SVIBANJSKI PLANINARSKI SUSRET NA GROHOTU OKUPIO BROJNE PLANINARE I IZLETNIKE

Foto: Levak

U svetištu blažene Djevice Marije od puta misno slavlje predvodio vlč. Radigović, piše Lara Levak.



21. svibnja 2018., Zagreb – Svibanjski planinarski susret na Grohotu, u nedjelju 20. svibnja, okupio je brojne planinare i izletnike, u organizaciji HPD „Blagus“ Blaguša 1986. koje već desetljećima djeluje na području istočne Medvednice. Planinarska kuća na 492m omiljeno je prigorsko odredište za rekreaciju, zabavu, ali i vjerski turizam. Tako je u svetištu Blažene Djevice Marije od Puta prilikom Svibanjskog planinarskog susreta misno slavlje predvodio župnik i karizmatik vlč. Dražen Radigović.

Otvorena crkva izgrađena je 2000. godine, kao i 14m visoka razgledna piramida s koje se pruža impresivan pogled na čitavu okolicu, Zagorje i Posavinu. Posjetitelje je na susretu zabavljala Grupa 100, a za sve su pripremana tradicionalna planinarska jela i pića. Sunčano vrijeme dodatno je uljepšalo nedjeljni ugođaj te je bogatstvo prirode u svibnju u potpunosti došlo do izražaja.

Ako ne želite propustiti proljeće na Grohotu, iz Sesveta je, osim automobilom, moguće putovati javnim prijevozom do kraja Blaguše (linija 270 Dubec – Blaguša). Potom slijedi uspon nezahtjevnom stazom u trajanju od oko 1h i 30min. Planinarska kuća otvorena je svaku nedjelju u jutarnjim satima i tada je moguće kupiti piće, a za sve druge dogovore možete kontaktirati HPD „Blagus“.


Create Account