Teška nesreća u Kobiljaku, auto završio na krovu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.8.2020. 17:16:45
Teška nesreća u Kobiljaku, auto završio na krovu

Foto: Prosvjednik

U Kobiljaku se, na Kobiljačkoj cesti u neposrednoj blizini hotela i benzinske crpke Antunović i auto kuće Zubak u utorak popodne dogodila teška prometna nesreća, a nakon nekoliko minuta i stotinjak metara, još jedna lakša


U trenucima objave članka očevid je u tijeku i ne znaju se detalji, no naš čitatelj ima pogled na ovaj slučaj iz drugog kuta.


Fotografije i priču javlja nam naš čitatelj koji se potpisuje kao Prosvjednik, objavljujemo njegovu priču i fotografije:


" U prvoj je došlo i do izvrtanja jednoga automobila na krov, a u kolikoj mjeri i koliko osoba nastradalo i kakve su posljedice još nije poznato. 


No poznato je da je Kobiljačka cesta  inače dio gotovo stoljeće izgrađene betonske tranzitne ceste od Zagreba prema Vrbovcu i dalje Bjelovaru, a postupno je urbanizirana samo tako da su uz nju s obje strane  u neprekinutome nizu kilometrima i desecima kilometara izgrađene prekobrojne obiteljske kuće, u novije vrijeme i stambene zgrade pa i cijela naselja, te je pretvorena u ulicu koja se kroz različita naselja samo različito naziva.


 Uz to je u istim kućama potican razvoj trgovačkoga obrta, uglavnom građevinskim materijalima, a dodatno je zakrčena brojnim kafićima, auto salonima i benzinskim crpkama, pa je uz tranzitnu i stambenu ista cesta bila primorana preuzeti i ulogu obrtničke ceste. Cesta je među najprometnijima u Hrvatskoj, a zasigurno je najneuređenija, u nju se ništa suvislo nije ulagalo, a nered je uvećan i time što je javna površina uz cestu prepuštena obrtnicima da na njoj asfaltiraju i iscrtavaju za svoju klijentelu zaustavna i parkirališna mjesta ili da istu koriste kao svoj izložbeni i radni prostor. 


Tako je cijela cesta pretvorena u jedinstvenu pistu na kojoj se i ne može lako razlikovati kolnik od takozvanoga prostora za pješake, pa automobili prostor uz kolnik s obje strane koriste kao traku za pretjecanje, uključivanje i isključivanje iz prometa, što život uz nju čini veoma opasnim.


Mjesne vlasti ništa ne poduzimaju da tako opasnu cestu urede, nego prepuštaju privatnome interesu da diktira sve ono što će se na cesti događati, a novac se troši na asfaltiranje slijepih ulica, čak i poljskih i šumskih staza. Pauk služba ovdje uopće ne djeluje. Policija ne kažnjava svakodnevna, masovna i krupna kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Građani su izluđeni i svatko se snalazi kako zna.

To je pozadina na kojoj treba gledati nesreću koja se upravo dogodila". 



*Stavovi i mišljenje autora ovog članka ne odražavaju nužno stavove redakcije




Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2024. 16:52:54

Create Account