Tijekom petka policijska akcija zaštite pješaka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.1.2019. 17:19:54
Tijekom petka policijska akcija zaštite pješaka

Foto: Ilustracija

Na samom početku ove godine na zagrebačkim je ulicama već poginulo dvoje pješaka. Zbog toga je hitno ogranizirana akcija zaštite pješaka u kojoj će policija nadzirati vozače, ali i pješake. Akciju će na području Sesveta provoditi i sesvetski policajci.



U prvim danima 2019. godine uočeno je pogoršanje stanja sigurnosti cestovnog prometa, s obzirom na dva smrtno stradala pješaka u prometnim nesrećama. Većina prometnih nesreća uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača te zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti pješaka treba prilagoditi brzinu vozila uvjetima na kolniku.


Pješaci su najranjiviji sudionici u prometu. Prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu pješaci teško stradavaju. Vozači koji sudjeluju u prometu na cesti svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika u prometu. Zbog vlastite sigurnosti, kao pješak poštujte prometna pravila, a kao vozač obratite posebnu pozornost na pješake. Samo odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa sprječavamo prometne nesreće s najtežim posljedicama.



Iz sesvetske policijske postaje priopćili su da će tijekom petka, 11. siječnja policijski službenici određeni za izvršenje zadaća  iz ove akcije svoje će aktivnosti obavljati na prometnicama i mjestima gdje su, sukladno analitičkim podacima za proteklu godinu, pješaci najčešće stradavali u prometu i gdje je evidentiran veći broj prekršaja ove ciljane skupine sudionika u prometu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Create Account