Tjedni rekorder iz Sesveta bježao policiji bez već ranije oduzete dozvole

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.6.2019. 23:03:32
Tjedni rekorder iz Sesveta bježao policiji bez već ranije oduzete dozvole

Foto: Ilustracija

Policija je priopćila o prošloj vikend akciji Alkohol i Brzina, a ovotjedni "rekorder" na području zagrebačke policije dolazi iz Sesveta.


Najveća zabilježena koncentracija alkohola kod vozača je izmjerena u subotu, 8. lipnja 2019. godine u ponoć, kod 42-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Vugrovečkom ulicom u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 42 nije se zaustavio na znak ovlaštene službene osobe već se nastavio kretati u smjeru juga, bježeći dalje, skrenuo u Gričku ulicu gdje je sustignut i zaustavljen kod kućnog broja 1. 


Izmjerena mu je koncentracija od 2,08 g/kg alkohola u organizmu te je utvrđeno da 42-godišnjak upravlja vozilom dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.  Uhićen je i priveden na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Najveća zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica izmjerena je u petak, 7. lipnja u 2.40 sati kod 35-godišnjakinje koja je pod utjecajem alkohola od 1,14 g/kg u organizmu upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Ogulinskom ulicom u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja sa Sudovečkom ulicom nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama ceste te je izgubila nadzor nad vozilom i sletjela van kolnika naletjevši na betonski stup i metalnu ogradu ispred kućnog broja 11. u prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 39-godišnji putnik, a liječnička pomoć pružena mu je u KB Sestre milosrdnice. Vozačica je isključena iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati.


U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 665 prometnih prekršaja, od čega je 65 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, 369 prekršaja nepropisne brzine, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisne uporabe mobitela u vožnji, 12 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 4 pod zabranom, 8 prekršaja neregistriranih ili tehnički neispravnih vozila te 161 ostalih prekršaja.


Prilikom provođenja akcije 10 osoba je zadržano i smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a 6 osoba je uhićeno i privedeno na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka. Tijekom akcije testirano je 10 osoba na uređaju za droge, od kojih je jedna osoba odbila testiranje.


Od 65 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod  15 vozača (23,1%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 14 mladih vozača (21,5) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.




Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Create Account