Trebaju li Sesvete biti samostalni grad, dio grada ili nešto treće?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.4.2020. 13:23:27
Trebaju li Sesvete biti samostalni grad, dio grada ili nešto treće?

Foto: Sesvete danas

Mnogi stanovnici gradske četvrti Sesvete do sada su javno tražili veću autonomiju Sesveta unutar Grada Zagreba, poneki su čak tražili i odvajanje od grada, a sada po prvi puta imamo zabilježeno i drugačije razmišljanje jednog, pretpostavljamo, građanina Sesveta.
Spomenuti građanin koji se nije izjasnio da je doista stanovnik Sesveta, a koji nam se obratio pod nazivom dxer piše nam u mailu slijedeće:


"Može li se već jednom Sesvete, gradska četvrt Grada Zagreba integrirati u taj Grad Zagreb i time omogučiti građanima ove četvrti da postanu ravnopravni građani ovoga Grada ?


Naime, često i opetovano smo mi građani ove četvrti jednostavno stigmatizirani, marginalizirani i diskriminirani kada su u pitanju mnoge stvari koje se tiču ove četvrti.


Vjerujem da bi integracija i pozicija ove četvrti bila jasnija kada bi poštanske adrese napokon pisale ZAGREB, a ne SESVETE. Zar se netkome na Trešnjevci šalje pošta na adresu 10140 TREŠNJEVKA ?? Ne nego je normalno napisati 10000 ZAGREB, a zašto onda to ne bi bilo i za adrese u gradskoj četvrti Sesvete tipa 10360 ZAGREB ?


 Jednostavno smo zbog toga stalno diskriminirani i kod raznoraznih dostava jer iako mnogi trgovački centri ili neke druge trgovine pišu da je primjerice dostava na području Grada Zagreba besplatna ili košta toliko i toliko, uvijek je to za Sesvete onda drugačije, skuplje, kompliciranije itd itd.


Zanima me što gradska četvrt Sesvete radi po tom pitanju ?

Evo jednog zadnjeg bisera iz ZG Parkinga

https://www.zagrebparking.hr/UserDocsImages/arhiva/Aktualnosti/Popis%20ulica%20bez%20naplate%20najnovije.pdf

Skrolajte do kraja popisa adresa pa ćete vidjeti da su u tom popisu Sesvete označene kao Grad Sesvete".Pozivamo sve građane na javnu debatu što bismo željeli u budućnosti od naše gradske četvrti i kako gledamo na taj problem. Svoje reakcije možete napisati u komentar ovdje ispod članka ili u komentar na našem fejsbuku, a oni koji nemaju svoj fejsbuk profil, mogu nam poslati svoju reakciju e-mailom na info@sesvete-danas.hr.


Sukus rasprave objavit ćemo za desetak dana. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2021. 9:51:52

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account