U Bečeju 9 mladih tamburaša i svi s prvim nagradama!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.5.2018. 11:26:26
U Bečeju 9 mladih tamburaša i svi s prvim nagradama!

Foto: GŠ Zlatka Grgoševića

Tek kad je krenuo niz međunarodnih dječjih glazbenih natjecanja i kad su naši učenici počeli osvajati redom nagrade, mi laici shvatili smo kakvu to glazbenu školu u Sesvetama imamo. S pravom kažemo jednu od najboljih u državi! O najnovijem uspjehu u kojem su svi mladi Sesvećani koji su sudjelovali osvojili prve nagrade javlja ravnateljica škole Ljerka Pašalić.



S međunarodnog  natjecanja „ Fantast“Bečej ,Vojvodina vratilo se 9 mladih tamburaša – učenika bisernice i brača Glazbene škole Zlatka Grgoševića, na kojem su svi osvojili 1. nagrade. 


To su : Katarina Frančić, Rafaela Krznarić, Dora Pisačić, Borna Kralj, Benjamin Kralj – bisernice;
Luka Tirić, Dunja Soldo, Patrik Zlomislić , Simon Blaženić , bračevi .


Nisu to  jedini odlični rezultati Odjela za tambure ove školske godine. Već smo pisali o Lovri Gašparu, učeniku brača, koji je na Međunarodnom natjecanju Svirel u Sloveniji u travnju osvojio 1. nagradu i izabran u 10 najboljih u kategoriji žičanih instrumenata. U međuvremenu Lovru je umjetničko vodstvo Festivala Ljubljana izabralo da kao finalist „Ten of the Best“ sudjeluje u koncertnom ciklusu Mladi virtuozi  u sezoni 2018./2019. Još jedan veliki Lovrin uspjeh.


Na  5. međunarodnom natjecanju tamburaša u  Požegi bisernice : Nika Jurčević i Rafaela Krznarić osvojile su  1. nagradu, a Katarina Frančić, Borna Kralj i  Dora Pisačić 2. nagrade.


Bračevi : Dunja Soldo, Luka Tirić i  Patrik Zlomislić osvojili su 2.nagrade, a  Simon Blaženić 3. nagradu.
Čestitamo na odličnim rezultatima na natjecanjima  svim učenicima tambure, kao i njihovim profesorima : Klari Šimičić, Ivanki Potočnik, Silviji Mužak i Nenadu Danu Kozigu, te korepetitorici Zrinki Mužek. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 29.3.2023. 9:51:50

Create Account