U četvrtak akcija nadzora motorista, mopedista i biciklista

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.8.2018. 16:28:07
U četvrtak akcija nadzora motorista, mopedista i biciklista

Foto: Ilustracija Sesvete danas

Policija je najavila novu akciju. Ovaj put nadziru vozače na dva kotača.


U četvrtak, 23. kolovoza, na području Policijske postaje Sesvete, kao i cijele Zagrebačke policijske uprave provest će Akciju Nazor vozača motocikala, mopeda i bicikala s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala, objavila je policija.


Što se tiče motocikala i mopeda, obratit će se pozornost na prekršaje nepropisne brzine, nekorištenje zaštitne kacige, isteka važenja prometne dozvole, neregistrirana vozila, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanje bez kategorije, neisticanje ili nepropisno isticanje registarskih pločica (savijene pločice, pločice montirane ispod sjedala, blatobrana i drugo), tehničku neispravnost i ostalo. U akciji će se koristiti i uređaji za mjerenje razine buke.


S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu, kao i sve češće sudjelovanje biciklista u prometnim nesrećama, posebnu pozornost će se posvetiti prekršajima koje čine vozači bicikala, a to su prekršaji vožnje po nogostupu, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala u prometu tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti i ostale zakonske odredbe.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.5.2019. 15:13:21

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account