U "Malu Bosnu" gdje još fali, do kraja ljeta plin i asfalt

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.4.2019. 21:06:25
U "Malu Bosnu" gdje još fali, do kraja ljeta plin i asfalt

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Ulica Đure Sudete i dijela Marije Jurić Zagorke koje su još neasfaltirane i gdje još nema plina, do kraja ljeta trebali bi dobiti oboje.



Velika bura podigla se u zadnje vrijeme  djelu naselja Sesvećanima znano kao "Mala Bosna", dakle dio Mjesnog odbora Gajišće, sjeverno od ulice Bartola Kašića gdje dio tamošnjih mještana nema asfaltiran pristup svojim kućama, ali nemaju još niti plin. Ogorčeni takvim stanjem za kojeg tvrde da traje već više od 20 godina, odlučili su izići u javnost. Tvrde i dopisima dokazuju kako im je asfalt obećan još 2017. godine. 


Tragom njihovih informacija poslanih u našu redakciju pokušali smo naći odgovor u Gradskoj četvrti Sesvete gdje smo o tome porazgovarali s predsjednikom Vijeća Stjepanom Kezerićem. 


"Ma znamo za taj problem, on doista postoji i intenzivno radimo na njegovu rješavanju", rekao nam je usmeno predsjednik Kezerić dodajući da je projekt dovođenja plina, potom i asfalta doista pokrenut 2017. godine. "Nitko tada nije obećao da će sve biti odrađeno u toj godini, nego smo pokrenuli proceduru koja kod nas traje toliko koliko traje i nije sve u našim rukama da to možemo riješiti preko noći", nastavio je Kezerić. 


Doista, poznavajući brzinu rješavanja komunalnih problema u našoj državi ne možemo ne spomenuti da se kod nas sve to obavlja jako dugo, predugo. I jasno nam je da je građanima strpljenje pri kraju, međutim Kerezić nam je još rekao da je nedavno mještanima predočeno kako će uskoro sve biti riješeno i kako reče, "nije mu jasno što sad ponovo treba halabuka, kad je sve praktično pred završetkom i očekuje se početak radova, prvo plinare, pa kad oni završe svoj posao i prekrajanje ulica, slijed asfaltiranje". 

Kako ne bi sve ostalo samo na našem usmenom razgovoru s predsjednikom Kezerićem, tijekom poslijepodneva u našu je redakciju pristiglo i pismeno priopćenje iz stručnih službi Vijeća Gradske četvrti Sesvete koje prenosimo u cijelosti: 


"Vezano za asfaltiranje sjevernog dijela ulice Đure Sudete i istočnog dijela ulice Marije Jurić Zagorke u Sesvetama – Gajišće, obavještavamo da su predmetne ulice uvrštene u Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Zagreba u 2017., Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet za izradu tehničke dokumentacije, koji trenutno izrađuje tehničku dokumentaciju te se čeka završetak izrade tehničke dokumentacija te ishođenje pravomoćne građevinske dozvole za proširenje naprijed navedenih prometnica, izgradnju nogostupa te oborinske odvodnje u istima.


Napominjemo kako u predmetnim ulicama, prema informacijama pribavljenim od strane Vodoopskrebe i odvodnje d.o.o., sva kućanstva imaju priključak na vodu.


Vijeće gradske četvrti Sesvete osiguralo sredstva za asfaltiranje ulice Đure Sudete u svom Planu komunalnih aktivnosti Gradske četvrti Sesvete u 2019., kao i prethodnih godina.


Na sastanku održanom 9. travnja 2019. s predstavnicima nadležnih gradskih ureda, Vijeća Gradske četvrti Sesvete, zastupnika u gradskoj skupštini Grada Zagreba g. Darka Katuše te predstavnicima Gradske plinare Zagreb i Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. dogovoreno je kako će Gradska plinara Zagreb do početka ljeta 2019. postaviti plinske instalacije kroz naprijed navedenu ulicu, a za što Gradska plinara Zagreb ima već pripremljenu dokumentaciju, te će se predmetna ulica asfaltirati u postojećem stanju od strane Podružnice Zagrebačke ceste iz sredstava Vijeća Gradske četvrti Sesvete neposredno nakon završetka radova postavljanja plinofikacijskog cjevovoda od strane Gradske plinare Zagreb", u potpisu voditelj Područnog odsjeka Sesvete Stipe Jurić.


Dakle, sada imamo crno na bijelo da će uskoro biti izgrađena plinska mreža i potom asfaltirane ulice gdje još nema asfalta, pa stoga vjerujemo da će tenzije trenutačno splasnuti, a mi ćemo nastaviti pratiti situaciju da vidimo hoće li se navedeno ostvariti. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.8.2022. 9:31:46

Create Account