U Sesvetama 3. radionica Kodizajna u sklopu EU projekta proGIreg Sljeme Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.11.2019. 10:20:00
U Sesvetama 3. radionica Kodizajna u sklopu EU projekta proGIreg Sljeme Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec, Marijo Spajić

U sklopu projekta proGIreg Sljeme Sesvete u Sesvetama se u koordinaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada održava 3. radionica Kodizajna.  


Na radionici sudjeluju predstavnici Grada Zagreba, lokalni partneri, predstavnici grada Torina te ICLEI-a, kao i svi relevantni dionici EU projekta proGIreg.  Skup su pozdravili predstavnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada pri kojem se vodi i razvija projekt proGIreg, te predstavnici udruge ZIPS.


Cilj održavanja ove treće radionice jest uspostavljanje zajedničke suradnje putem koje će se provesti planirane projektne aktivnosti.


Radionica se održava u Info centru projekta, za potrebe kojeg je uređen interijer te nabavljena oprema nužna za funkcioniranje, a sve iz programa Obzor 2020, odnosno sredstvima Europske Unije. Ovime se još jednom naglašava važnost participacije kao i međuinstitucionalne suradnje i želje za što uspješnijim implementiranjem kako projektnih aktivnosti tako i ostalih projekata važnih za Sesvete.


Prva radionica održana je početkom prosinca prošle godine, a druga u svibnju ove godine i na njima se zajedničkim radom ocrtala vizija Sesveta kroz projekt za razdoblje do 2030., te se osmišljao način na koji se ta vizija može najuspješnije ostvariti, na dobrobit lokalne zajednice i Grada. 


Cilj jest da taj proces prijeđe iz faze planiranja u fazu zajedničke provedbe koja je na neki način već i započela uređenjem Info centra. Poseban naglasak stavljen je na projekt terapijskog vrta, koji će donijeti veliku društvenu korist lokalnoj zajednici te nastaviti transformaciju pilot područja Sljeme Sesvete uz inovacije i rješenja temeljena na prirodi (NBS Natural Based Solutions). 


Prvi dan održavanja skupa bio je jučer nakon kojega su sudionici posjetili Muzej Prigorja gdje su razgledali izložbu Snimio:Ivo Kirin koja je nedavno otvorena, a pomoću koje se zorno može vidjeti transformacija Sesveta od tridesetih godina prošlog stoljeća do danas, a upravo proGIreg pokreće suvremenu transformaciju Sesveta iz sadašnjosti u budućnost.


Skup završava radom danas nakon kojeg će biti sumirani njegovi rezultati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.5.2020. 11:00:08

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account