U Sesvetama osnovana Aurora (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.12.2017. 23:30:07
U Sesvetama osnovana Aurora (video)

Foto: Aurora

Djevojački zbor Aurora osnovan je u Sesvetama pri Gimnaziji.


Po prvi puta odjeknuli su  glasovi novoosnovanog Djevojačkog zbora Aurora u župnoj crkvi Svih Svetih u Sesvetama tog prohladnog zimskog ponedjeljka, koji je kao početak tjedna, upravo nagovjestio početak nečeg novog u Sesvetama  na glazbenom polju. 

 Koncert naslovljen misli vodiljom “Veni, veni Emmanuel“  dala nam je na promišljanje o Otajstvu Božića i njegovom iščekivanju. Kroz desetak skladbi, od gregorijaskih napjeva, tradicijskih Božićnih popijevki do poznatih evergina svijetske literature, djevojke su iznimnom kvalitetom izvedbe pobudile istinsku radost koja proniće iz dubine srca. Nitko nije ostao ravnodušan, moglo se to vidjeti na licima publike praćeno i uz pokoju suzu radosnicu.

 Pod sigurnim vodstvom dirigenta Nikole S. Jambrošića, udjedno osnivača i umjetničkog voditelja, djevojke su vješto i sigurno predstavile svoju interpretaciju odabranih djela. Važno je naglasiti to što su na svom prvom koncertu, za malo više od dva mjeseca postojanja, uz voditelja kao zbor postavili visoku ljestvicu interpretiranja, što je bilo izuzetno čujno na a cappella skladbama. Potrebno je svakako osvrnuti se na profesionalnu, elegantnu i vještu pratnju Andra Čalo za orguljama i glasovirom, mladog profesora koji je, kako su naglasili, posebno za ovaj koncert doputovao iz Splita.

Da su djevojke postavile visoke kriterije primijetili su i posjetitelji: “konačno nešto novo i drugačije“, “Takav zbor nemamo u Sesvetama“, “Super su“ , “zvuče jako usklađeno kao profesionalci“.

Čak je i otac jedne pjevačice ostao ugodno iznenađen.  “Ona  je meni pričala da pjeva u nekom zboru, mislio sam da nije ništa posebno, da je neki običan zbor gdje se zezaju, a oni stvarno pjevaju i to iznimno dobro“, a jedna majka djevojke iz zbora mislila je da će biti dosadno, ipak kaže “ovo je bilo neočekivano. Pozitivno sam se iznenadila! Nažalost sve mi je prebrzo završilo.“

Niti dirigent nije krio zadovoljstvo. Kaže da je iznimno zadovoljan nastupom, te da je ovo bio samo početak: “Imamo puno potencijala što znači puno prostora za napredovanje. Odabrali smo svoj konkretan put i jasan cilj. Želimo nadalje napredovati i razvijati svoje potencijale. Također, promicat ćemo zborsko pjevanje i kulturno obogaćivati našu sredinu“, rekao je Nikola S. Jambrošić.

Osmijesi djevojaka pri završetku koncerta pokazali su zadovoljstvo sveukupnom izvedbom za uspješno probijanje leda zvano prvi koncert.

Nadamo se kako će Aurora, naglašavamo prvi djevojački zbor u Sesvetama koji djeluje u sklopu Gimnazije Sesvete, glasovima još dugo osvjetljavati novi put na koji je zakoračila, da će djevojke nadalje ulagati svoj trud, vrijeme i talent kako bi dijelile sreću zajedničkog stvaranja i pjevanja.


Video: Aurora

Vezane vijesti
Ažurirano: 21.9.2022. 15:43:22

Create Account