U Sesvetama prva oboljela osoba od COVID-a 19?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.3.2020. 22:56:44
U Sesvetama prva oboljela osoba od COVID-a 19?

Foto: Sesvete danas, arhiva

Sesvetama se u srijedu navečer munjevito proširila vijest o oboljenju jedne osobe koja je uz to još i medicinske struke.




U srijedu navečer društvenim mrežama kao i putem mobile s raznim platformama za prijenos poruka prenošena je poruka o navodno oboljeloj osobi koja je medicinske struke i ima svoju ordinaciju. I Navodno oboljela osoba i ordinacija se nalaze na području Sesveta. Ono što nije dobro je da se prenosila i nadalje prenosi poruka s imenom i prezimenom navodno oboljele osobe. Uz to još se i pozivaju pacijenti da se samoizoliraju. 


 Naime, ukoliko je doista točno da se radi o oboljenju od COVID-a 19, za to su nadležne posebne službe, prije svega epidemiolozi koji će odraditi sav posao s pacijentima iz dotične ordinacije. Pacijenti, će prema potrebi ovisno o tome kada su posljednji puta posjetili ordinaciju, biti upućeni na daljnje postupanje. Isto tako bit će i s drugim kontaktima oboljele osobe ukoliko je doista riječ o oboljenju.


Nije dobro ovim putem stvarati paniku, kao niti objavljivati ničija imena, jer oboljenje od ove ili bilo koje druge bolesti je vrlo osobna stvar koju pojedinac nije dužan podijeliti s cijelim svijetom, a o onim oboljelima od zaraznih bolesti, kao što je riječ o COVID-u 19 brine sustav koji još vijek solidno funkcionira u aktualnim okolnostima. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account