U Sesvetama prva oboljela osoba od COVID-a 19?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.3.2020. 22:56:44
U Sesvetama prva oboljela osoba od COVID-a 19?

Foto: Sesvete danas, arhiva

Sesvetama se u srijedu navečer munjevito proširila vijest o oboljenju jedne osobe koja je uz to još i medicinske struke.
U srijedu navečer društvenim mrežama kao i putem mobile s raznim platformama za prijenos poruka prenošena je poruka o navodno oboljeloj osobi koja je medicinske struke i ima svoju ordinaciju. I Navodno oboljela osoba i ordinacija se nalaze na području Sesveta. Ono što nije dobro je da se prenosila i nadalje prenosi poruka s imenom i prezimenom navodno oboljele osobe. Uz to još se i pozivaju pacijenti da se samoizoliraju. 


 Naime, ukoliko je doista točno da se radi o oboljenju od COVID-a 19, za to su nadležne posebne službe, prije svega epidemiolozi koji će odraditi sav posao s pacijentima iz dotične ordinacije. Pacijenti, će prema potrebi ovisno o tome kada su posljednji puta posjetili ordinaciju, biti upućeni na daljnje postupanje. Isto tako bit će i s drugim kontaktima oboljele osobe ukoliko je doista riječ o oboljenju.


Nije dobro ovim putem stvarati paniku, kao niti objavljivati ničija imena, jer oboljenje od ove ili bilo koje druge bolesti je vrlo osobna stvar koju pojedinac nije dužan podijeliti s cijelim svijetom, a o onim oboljelima od zaraznih bolesti, kao što je riječ o COVID-u 19 brine sustav koji još vijek solidno funkcionira u aktualnim okolnostima. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.1.2021. 12:39:49

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account