U Sesvetama sve manje alkoholiziranih vozača

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.7.2018. 12:26:01
U Sesvetama sve manje alkoholiziranih vozača

Foto: Ilustracija

Prema rezultatima vikend akcije sve je manje alkoholiziranih vozača na području Sesveta.



PP Sesvete javja da je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol, droge“, te „Brzina“ sankcionirala  2 prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola,  10  prekršitelja zbog vožnje nepropisnom brzinom te 12 ostalih prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,33 g/kg kod vozača dok vozačica pod utjecajem alkohola nije bilo.



Evo i policijskog izvještaja za cjelokupnu Zagrebačku policijsku upravu:


Tijekom vikenda, od 6. do 9. srpnja 2018., od 19 do 7 sati, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. U dane provođenja akcija utvrđeno je ukupno 824 prometnih prekršaja, od čega je 70 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 67 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 70 vozača. Kod 13 vozača (18,6%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

- u subotu, 7. srpnja u 0.15 sati u Šćitarjevu, 25-godišnjak je upravljao osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Šćitarjevo u smjeru istoka, a zaustavljen je u nadzoru prometa kod kućnog broja 63. Alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od  2.33 g/kg.

- u subotu, 7. srpnja u 2.35 sati, 35-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Prisavlje u smjeru istoka. Alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od  1,44 g/kg.

Inače, za vrijeme akcije evidentirane su četiri vozačice (5,7%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije osam osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano osam osoba, od kojih je jedna osoba imala pozitivan test. Od 96 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 17 mladih vozača (24,3%) kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa.

U nadzoru je kontrolirano 918 vozila i vozača.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account