U SŠ Jelkovec edukacija za manje vršnjačkog nasilja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.8.2018. 17:32:48
U SŠ Jelkovec edukacija za manje vršnjačkog nasilja

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U Srednjoj školi Jelkovec danas je održana edukacija na nastavnike u smislu smanjenja vršnjačkog nasilja iz serije edukacija koje je pokrenuo Gradski ured za zdravstvo.




„Uloga škole u prevenciji i intervenciji vezano za vršnjačko nasilje“, naziv je serije edukacija koje će po mnogim školama na području Zagreba biti održano, ili su već održana kao danas u Srednjoj školi Jelkovec


Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Poliklinikom za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba provodi edukacije djelatnika škola iz područja vršnjačkog nasilja, na temu „Uloga škole u prevenciji i intervenciji vezano za vršnjačko nasilje“. Cilj edukacije je senzibiliziranje na problem nasilja među djecom i mladima, identificiranje znakova za prepoznavanje vršnjačkog nasilja i definiranje uloge škole u prevenciji i intervenciji kod pojave vršnjačkog nasilja. 


Na današnjem predavanju u SŠ Jelkovec nazočio je i osobno pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. sc. Vjekovlav Jeleč dr. med sa suradnicima. 


"Iako je u našoj srednjoj školi vršnjačko nasilje jako rijetko, željeni cilj je nula slučajeva i u tom smislu je današnja edukacija vrlo korisna našim djelatnicima", rekao je ravnatelj škole Marko Kovačević. 




Create Account