U subotu održana šetnja Zelenim i plavim Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.6.2018. 9:08:53
U subotu održana šetnja Zelenim i plavim Sesvetama

Foto: ZIPS

Subotnjom šetnjom budućim urbanim središtem Sesveta, te šetnicom i biciklističkom stazom uz Vuger potok, organizatori su htjeli pokazati šetačima što i gdje će se u Sesvetama uskoro graditi.



Udruga Zelene i plave Sesvete (ZIPS) u subotnje dopodne organizirala je pokaznu šetnju područjem koje bi, nadajmo se u vrlo dogledno vrijeme, trebalo biti izgrađeno u suvremenom urbanističkom duhu, a svojom nazočnošću na cilju kod rasadnika Hrvatskih šuma zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić i zamjenik predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Dražen Markota, dali su do znanja da se na projektima najozbiljnije radi. Za početak su organizatori uredili za hod spoj Novog Jelkovca i Kelekove, te pokazali veliku deponiju divljeg građevinskog otpada o kojem smo nedavno pisali, a koji još uvijek stoji tamo i čeka nečiju milost da bude uklonjen. 


Cijeli događaj upotpunila je Glazbena škola Zlatka Grgoševića održavši dva kratka koncerta za šetače, jedan kod glavnog ulaza u upravnu zgradu negdašnjeg Sljemena, a drugi u rasadniku. 


Izvještaj s događaja napisao član ZIPS-a Marijo Spajić.


Nakon neizvjesnih gledanja prognoze i spoznaje da su se mnogi uputili na more, došao je i sam dan šetnje. Moramo priznati da je bilo odlično!


Okupljanje je počelo nešto prije 10 sati kod srednje škole Jelkovec gdje nam se pridružio najveći dio šetača. Ovdje se okupio različit spektar ljudi - od najmlađih do najstarijih; od najaktivnijih sportaša do nekih malo manje aktivnih i pokoji četveronožni prijatelj. Uputili smo se dogovorenom trasom ceste 6 prema bivšoj tvornici Sljeme, gdje smo se na putu susreli s divljim odlagalištem. 


Na platou zgrade buduće glazbene škole, učenički sastav škole Zlatka Grgoševića, pod vodstvom ravnateljice Ljerke Pašalić, izveo je četiri skladbe. Potom se naša vesela družina uputila budućom pješačko-biciklističkom stazom prema rasadniku.

 U hladovini stabala nas je dočekao tamburaški sastav, iza kojeg je kulisu stvarao naš budući park. U rasadniku nam se pridružila dogradonačelnica Olivera Majić koja nam je, zajedno s dopredsjednikom gradske četvrti Draženom Markotom obećala skori dovršetak pješačko-biciklističke staze, ali i drugih projekata. Dražen Markota je nadodao i produžetak već planirane biciklističke staze.

Vidimo se iduće godine u još većem broju! Posebna zahvala ŽRK i MRK Sesvete te KK Sesvete na potpori!


Dodajmo ovom napisu dopredsjednika ZIPS-a, da će na godinu biti održana šetnja po već izgrađenoj šetnici i biciklističkoj stazi od Zagrebačke do rasadnika. Tako je barem obećano!



Vezane vijesti
Ažurirano: 16.6.2023. 16:17:41

Create Account