U susjedstvu nam je cvalo ilegalno agrarno poduzetništvo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.12.2017. 13:51:56
U susjedstvu nam je cvalo ilegalno agrarno poduzetništvo

Foto: PUZ

Zagrebačka policija otkrila je laboratorij za uzgoj marihuane na području između Svetog Ivana Zeline i Sesveta u koji su dvojica uhićenih uzgajivača, 44-godišnji srbijanski i 52-godišnji hrvatski državljani, navodno uložili više od 70 tisuća eura, izvijestila je policija.


Uhićeni dvojac marihuanu je, prema policijskim sumnjama, u unajmljenoj kući uzgajao posljednje dvije godine.


Otkriveni su i privedeni u ponedjeljak, a kada je policija ušla u njihov zelinski laboratorij tamo je pronašla čak 688 stabljika indijske konoplje od koje bi se nakon berbe dobilo barem 30 kilograma marihuane, tri kilograma konopljina lišća, ali i 89.7 grama heroina i digitalnu vagu.


Laboratorij je, dodaju, bio opremljen sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje.


"Sumnja se da su unazad dvije godine unajmili kuću kako bi u njoj opremili laboratorij za uzgoj indijske konoplje, gdje su nakon uzgoja i obrade preprodavali marihuanu na području Hrvatske i susjednih zemalja. Vrijednost uloženog novca u opremanje laboratorija iznosi više od 70.000 eura", izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.


Nakon kriminalističkog istraživanja uhićeni su predani pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.6.2018. 8:58:52

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account