U tijeku je natječaj za najljepšu sesvetsku fotografiju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.12.2017. 10:39:11
U tijeku je natječaj za najljepšu sesvetsku fotografiju

Foto: Sesvete danas, Srđan Pavar

Udruga Zelene i plave Sesvete raspisala je natječaj za najljepšu fotografiju Sesveta, te pri tom osigurala vrijedne nagrade. Uključite se!


Sesvete su oduvijek bile zagrebačka provincija, na Sesvete se iz Grada gledalo kao tamo na neki rubni dio grada ogrnut plaštom smrada najveće europske svinjogojske farme i blatom prigorskih naselja. 


Već dugo nema farme, na tom je mjestu niknulo novo naselje, Novi Jelkovec, najveće sesvetsko naselje, već dugo nema niti blata po prigorskim naseljima, Sesvete su izrasle u moćnu, najveću gradsku četvrt sa sada već više od 90 tisuća stanovnika. Sesvete se strelovito razviju i rastu, a uskoro kreće i konkretnijim koracima donedavno još samo ideja o Zelenim i plavim Sesvetama. 


Upravo iz tog razloga, napretka ove gradske četvrti, udruga Zelene i plave Sesvete želi osim razvijanja i konkretiziranja poznatog razvojnog projekta, mijenjati i percepciju prvenstveno građana drugih dijelova Zagreba, pa potom i ostalih o Sesvetama. 


Želi se pokazati i ona ljepša strana, ljepota prigorskog krajolika i znanih građevina, želi se mijenjati stereotip o Sesvećanima kao provincijskim tupanima, Prigorcima, Bosancima i Hercegovcima, te sve nas prikazati urbanim građanima, ravnopravnima svim ostalima. Želi se prikazati i bogati društveni život Sesveta kroz obrazovanje, sport i kulturu. 


Stoga širimo pozivitnu sliku našeg kvarta, Sesveta, jer ako sami sebe nećemo cijeniti, neće niti itko drugi.  

 

Stoga iz udruge Zelene i plave Sesvete pozivaju sve građane da se uključe u akciju slikanja sesvetskih ljepota. Motivi mogu biti sve što vam se čini lijepo i pozitivno, a za fotkanje ne treba niti fotoaparat, može slikati i mobitelom. 


Natječaj traje do 20. siječnja kada će se odlučivati o pobjedniku. Fotografija koja dobije najviše bodova je pobjednik. Bodove dodjeljuju posjetitelji fb stranice udruge Zelene i plave Sesvete, kamo se fotografije i šalju, 40% i stručni ocjenjivački sud sastavljen od profesionalaca iz svijeta fotografije, 60%. 


I ne zaboravite, 1. nagrada put u Rim za dvije osobe.


Najveća nagrada, život, nadajmo se uskoro, u Zelenim i plavim Sesvetama.




Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 19:37:09

Create Account