U Vugrovcu se ove subote i nedjelje igra Memorijalni tunrir "Tomislav Židak"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.7.2019. 13:00:49
U Vugrovcu se ove subote i nedjelje igra Memorijalni tunrir "Tomislav Židak"

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Memorijalni malonogometni turnir "Tomislav Židak" ove subote i nedjelje igra se na vugrovečkom školskom igralištu.



U spomen na prerano preminulog doajena hrvatskog sportskog novinarstva Tomislava Židaka, u subotu dopodne u 10 sati započeo je Memorijalni malonogometni turnir "Tomislav Židak" koji se igra u njegovom rodnom Vugrovcu.


"To je seniorski turnir koji se igra na školskom igralištu u Vugrovcu 6. i 7. srpnja. Želja nam je da ovim turnirom očuvamo trajnu uspomenu na našeg Tomicu, jednog od velikana hrvatskog sportskog novinarstva, a svakako, mišljenja smo, najvećeg nogometnog novinara", kaže Nenad Lončar Crni, jedan od organizatora turnira navodeći da su željeli da se turnir igra upravo u mjestu rođenja i većeg dijela življenja slavnog novinara, te dodaje kako tijekom i subote i nedjelje očekuje dolazak mnogih njegovih kolega prije svega iz Jurarnjeg lista i Sportskih novosti, ali i iz drugih redakcija.


Na turniru sudjeluje 16 seniorskih ekipa s područja Zagreba i četiri veteranske ekipe.


Naravno, nije važan samo nogomet, nego i cijela popratna priča, pa je tako pokraj igrališta postavljen šator i šank s ugostiteljskom ponudom, a navečer će svirati živa glazba. 


Podsjetimo, Tomislav Židak  prerano je umro preklani u dobi od 65 godina. Nakon što je u Vugrovcu završio osnovnu školu, pa potom u Zagrebu gimnaziju, upisao je i studirao pravo. Novinarstvom se počeo baviti 1975. godine i to u Studentskome listu. 


Karijeru sportskoga novinara započeo je 1977. godine u Sportskim novostima.  U svome novinarskome poslu izvještavao je sa Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, te Olimpijskih igara u Seulu 1988., Barceloni 1992., Atlanti 1996., Sydneyu 2000., Ateni 2004., Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, a također i s brojnih svjetskih i europskih nogometnih prvenstava.


 Dugo godina pisao je kolumnu "Iz maksimirske šume", a serija tih kolumni naknadno je objavljena u knjizi. U svojoj bogatoj karijeri dobio je brojna priznanja. Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) 1995. i 2004. proglasio ga je sportskim novinarom godine. 


Tomislav Židak uskoro bi mogao dobiti svoju ulicu u Gradu Zagrebu, nakon što ga je Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Grada Zagreba uveo u Fond imena. Bilo bi jako lijepo kada bi neka ulica na području Sesveta ili Vugrovca bila nazvana njegovim imenom. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.6.2020. 20:18:50

Create Account