U Vugrovcu se priprema Memorijal Tomislava Židaka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.6.2019. 14:13:37
U Vugrovcu se priprema Memorijal Tomislava Židaka

Foto: Plakat

Jedno od najvećih imena hrvatskog sportskog novinarstva, Tomislav Židak, bit će nadjenuto malonogometnom turniru u Vugrovcu.Sportsko društvo Prigorje i veterani Kašine pripremaju malonogometni turnir koji bi trebao postati tradicionalnim, u spomen na prerano preminulog doajena hrvatskog sportskog novinarstva Tomislava Židaka.


"Bit će to seniorski turnir koji će biti odigran na školskom igralištu u Vugrovcu 6. i 7. srpnja. Želja nam je da ovim turnirom očuvamo trajnu uspomenu na našeg Tomicu, jednog od velikana hrvatskog sportskog novinarstva, a svakako, mišljenja smo, najvećeg nogometnog novinara", rekao nam je Nenad Lončar Crni, jedan od organizatora turnira navodeći da su željeli da se turnir igra upravo u mjestu rođenja i većeg dijela življenja slavnog novinara. 


Prijave ekipa primaju se d 5. srpnja kad je izvlačenje parova, a Lončar uvjerava kako će to biti dobar turnir za koji je već prijavljeno nekoliko ekipa iz Sesveta i drugih dijelova grada.


Naravno, nije važan samo nogomet, nego i cijela popratna priča, pa će tako pokraj igrališta biti postavljen šator i navečer svirati živa glazba. 


Podsjetimo, Tomislav Židak  prerano je umro preklani u dobi od 65 godina. Nakon što je u Vugrovcu završio osnovnu školu, pa potom u Zagrebu gimnaziju, upisao je i studirao pravo. Novinarstvom se počeo baviti 1975. godine i to u Studentskome listu. 


Karijeru sportskoga novinara započeo je 1977. godine u Sportskim novostima.  U svome novinarskome poslu izvještavao je sa Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, te Olimpijskih igara u Seulu 1988., Barceloni 1992., Atlanti 1996., Sydneyu 2000., Ateni 2004., Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, a također i s brojnih svjetskih i europskih nogometnih prvenstava.


 Dugo godina pisao je kolumnu "Iz maksimirske šume", a serija tih kolumni naknadno je objavljena u knjizi. U svojoj bogatoj karijeri dobio je brojna priznanja. Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) 1995. i 2004. proglasio ga je sportskim novinarom godine. 


 Tomislav Židak uskoro bi mogao dobiti svoju ulicu u Gradu Zagrebu, nakon što ga je Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Grada Zagreba uveo u Fond imena. Bilo bi jako lijepo kada bi neka ulica na području Sesveta ili Vugrovca bila nazvana njegovim imenom. 
Vezane vijesti
Ažurirano: 22.6.2020. 20:18:50

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account