Udruženje obrtnika Sesvete izabralo novo vodstvo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.9.2018. 12:38:55
Udruženje obrtnika Sesvete izabralo novo vodstvo

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Novi predsjednik udruženja je ugledni obrtnik Darko Židak, vlasnik Korneta Židak i slastičarnice Martina.


Udruženje obrtnika Sesvete osnovano je 1973. godine, dakle ove će godine obilježiti 45. godišnjicu osnutka i djelovanja. Više je od 1000 obrtnika s područja Sesveta učlanjeno u svoje udruženje i djeluje u sedam cehova: Proizvodno zanatstvo, uslužno zanatstvo, autostruka, građevinarstvo i instalaterstvo, trgovina, ugostiteljstvo i turizam i prijevoz.

Predstavnici ovih cehova daju 27 članova skupštine udruženja koji su na sinoćnjoj konstituirajućoj sjednici u novom mandatu izabrali i novo vodstvo. 

Za novog predsjednika udruženja izabran je školovani slastičar, nasljednik obrta Korneti Židak iz Markovog Polja s dugogodišnjom tradicijom (ove godine bit će obilježena pedeseta obljetnica djelovanja), a također Židak je i vlasnik slastičarnice Martina. Za njegove zamjenike izabrani su su Željko Lacković i Martina Čerkez.

Novi upravni odbor čine po funkciji predsjednici svih 7 cehova i još dva člana skupštine. Tako novi upravni odbor čine: Renato Tenšek, Mirko Mađarević, Goran Glavendekić, Silvija Ačkar, Josipa Martinec, Davor Glogovec i ŽeljkoL acković kao predsjednici svojih cehova, a iz skupštine Martina Čerkez i Darijo Blažinović. 

Na kraju izbornog procesa Udruženje je zahvalilo dosadašnjem predsjedniku Miroslavu Čihaku kojem je novi predsjednik Darko Židak u znak pažnje i zahvale uručio sat i umjetničku sliku, djelo akademske slikarice Ane Jakić Divković, stalne članice Vugrovečke likovne kolonije, odnosno likovnih susreta.   


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.5.2023. 17:29:27

Create Account