Udruženje obrtnika Sesvete radno, svečano i veselo obilježilo obljetnicu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.12.2018. 10:23:22
Udruženje obrtnika Sesvete radno, svečano i veselo obilježilo obljetnicu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Obrtnici održali skupštinu, otvorili svoj adventski sajam i proslavili 45.-tu obljetnicu


Udruženje obrtnika Sesvete osnovano je prije 45. godina. Bio je to povod za sinoćnju malu svečanost u restoranu Vera gdje su jubilarcima dodijeljene plakete i priznanja.


Na početku posebno priznanje primio je Miroslav Čihak, donedavni presjednik Udruženja. Njemu je, kao i ostalim nagrađenima priznanja uručio dr. sc. Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb.

Zlatnom plaketom za 35 godina neprekidnog i uspješnog rada u obrtništvu nagrađeni su: Željko Lozančić i Ivica Novosel. 

Srebrnom plaketom za 30 godina djelovanja u obrtništvu nagrađen je Ivan Čale.

Priznanja za 25 godina djelovanja primili su: Željko Rihtarec, Josip Đurin, Željko Španić, Branko Grubišić, Drago Salatović, Željko Novak, Robert Bukovčak i Ivan Ravlić.


Marijan Brozović primio je zahvalnicu za uspješan rad u promicanju i razvoju obrtništva, a povelju Udruženja obrtnika Sesvete za uspješan rad i doprinos obrtništvu primili su predstavnici obrta Kos i obrta za prijevoz vl. Renata Farkaš. 


Predsjednik obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić tom je prigodom dodijelio i priznanje Obrtničke komore Zagreb - Žena obrtnica, Martini Čerkez za iznimne rezultate u poslovanju obrta.


Na poslijetku je Josipa Martinec  primila prigodnu sliku na dar  za doprinost obrtništvu. Inače, ona je tek nedavno rodila treće dijete i već je u punom pogodu svog obrta. 


Ovoj svečanosti prethodila je redovna godišnja skupština Udruženja na kojoj su delegati prihvatili izvještaje o radu i financijskom poslovanju Udruženja za ovu i planove za narednu godinu. 


Također, važno je istaknuti da je po prvi puta Udruženje obrtnika organiziralo svoj adventski sajam ispred svojih prostorija u Ninskoj ulici. Izloženi su proizvodni predmeti pojedinih obrtnika - članova udruženja, postavljen je i jedan ugostiteljski štand, a sve je ukrašeno pravim saonicama za konjsku vuču, kakva su se nekad davno koristila u Prigorju. 


"Počinjemo malo skromno, no ovo nam je prvi puta, vjerujemo da će biti dobro. Kroz ovo razdoblje vidjet ćemo što će trebati poboljšati, pa ćemo naredne godine to možda malo i prošitiri i povećati ponudu", rekao je prigodom otvorenja obrtničkog adventskog sajma, predsjednik Udruženja obrtnika Sesvete Darko Židak.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.5.2023. 17:29:27

Create Account