Udruženje sesvetskih obrtnika u potpori postradalim članovima posjetilo Šimunčevec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.3.2020. 11:25:15
Udruženje sesvetskih obrtnika u potpori postradalim članovima posjetilo Šimunčevec

Foto: Darko Židak

Predsjednik udruženja obrtnika Sesvete Darko Židak posjetio je jučer Šimunčevec gdje djeluje jedan od potresom najpogođenijih sesvetskih obrtnika.



Za portal Sesvete danas piše Darko Židak:


U malom mjestu nadomak Vugrovca  nalazi se naselje Šimunčevec koje se rijetko spominje u javnim medijima, a dio je gradske četvrti Sesvete i  grada Zagreba. Šimunčevec je kao i druga naselja Sesvetskog prigorja koje posljednjih dana često navodimo u konketstu potresa, pogođeno tom prirodnom katastrofom  možda više nego druga sesvetska naselja. 


No, u Šimunčevec nije još stigao niti jedan političar. Ovdje živi i djeluje "mali" obrtnik Udruženja obrtnika Sesvete koji redovito sve svoje obaveze prema državi podmiruje, a pogodila ga je katastrofa.  Ne Korona.  Nije mu zabranjen rad kao mnogim drugima, jer on je autolimar, pa nije u rizičnoj skupini, dakle rijetko se susreće s korisnicima njegovih usluga, stoga može raditi. Pogodio ga je potres!!!


Uz kuću radionica u kojoj radi s bratom mu je prilično oštećena, pa se stoga sada boji u nju ulaziti u smislu nastavka rada. Određena oštećenja su i na automobilu koji je bio kod njega na popravku, a koji će on morati sanirati.


 Pitam ga, kako dalje? Za sada na to nema odgovora. No uzda se  svoje ruke koje su do sad sve to i napravile, pa će tako i popraviti i ne očekuje ništa niti od države niti od grada, jer, kako kaže, "nisu oni sposobni pomoći svom narodu u nevolji".


Šimunčevec, to naše malo prigorsko selo je u prilično teškom stanju što se tiče objekata za stanovanje, a i mnogih gospodarskih objekata. Poznato mjesto po našim Popovićima, Đuranima, Golubima, Fiolićima, Mudifajima od kojih su i danas mnogi obrtnici i poduzetnici. I čini se da će baš svi morati sami sebi pomoći, možda i međusobno, jer nisu baš svi potpuno oštećeni, a kao i u povijesti, tako i sada ne nadaju se pomoći vlastodržaca koji ih obilaze samo uoči izbora. I ništa više!


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account