Uhvaćeni serijski razbojnici, pljačkali i po Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.2.2020. 17:52:45
Uhvaćeni serijski razbojnici, pljačkali i po Sesvetama

Foto: PUZ

Interventna policija ih zaustavila u prometu, a krim službenici dovršili su posao – dvojac osumnjičen za 19 razbojništava.


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske i policijskim službenicima Interventne jedinice policije Policijske uprave zagrebačke, proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 19 kaznenih djela „Razbojništvo“.

 

Sumnja se da su na području Policijske uprave zagrebačke zajedno počinili 18 kaznenih djela razbojništava, a 22-godišnjak jedno kazneno djelo razbojništva sam,  i to od prosinca 2019. godine do veljače 2020. godine u raznim trgovinama na području Črnomercu, Dubrave, Maksimira, Novog Zagreba, Trešnjevke, Trnja i Sesveta.

 

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djela iznosi oko 130.000 kuna.

 

Prije počinjenja kaznenih djela, sumnja se, osumnjičeni bi se maskirali potkapama, šilt kapama, šalovima preko lica, gumenim rukavicama, a nosili bi pretežito tamniju odjeću i obuću, a zaposlenicima u trgovina su prijetili noževima i teleskopskom palicom, a ponekad bi i uporabili fizičku snagu. Potom bi otuđivali novac iz blagajne, cigarete iz skladišta, kao i novac ukoliko bi ga bilo u sefu. Tijekom počinjenja kaznenih djela, u više navrata, jedan od osumnjičenih bi ušao u trgovinu i počinio razbojništvo, dok bi drugi osumnjičeni ispred trgovine pazio da netko ne naiđe.

 

Inače, policijski službenici Interventne jedinice policije su osumnjičene zbog sumnjivog ponašanja zaustavili u osobnom automobilu u prometu na području Grada Zagreba te ih uz uporabu tjelesne snage zbog pokušaja bijega priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

 

Naime, policijski službenici su kod osumnjičenih tijekom postupanja, dok su ih zaustavili, pronašli nož i potkapu, a u pretrazi stana i vozila kojima su se osumnjičeni koristili, pronađena su ostala sredstva maskiranja, kao i teleskopska palica i nož s kojima su prijetili prilikom počinjenja kaznenih djela.

 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 14:18:10

Create Account