Umjesto u inozemstvo, državnim poticajem kod kuće otvorili radionu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.11.2018. 11:09:09
Umjesto u inozemstvo, državnim poticajem kod kuće otvorili radionu

Foto: Autoservis Turbo

Mlada obitelj Samardžić iz Sesvetskog Kraljevca umjesto odlaska u inozemstvo, odlučili  su u svojoj domovini pokrenuti posao u čemu im je pomogao i državni poticaj.



U današnje vrijeme kada mnogi mladi vjeruju da će bolji život naći negdje u inozemstvu, dok istovremeno domaći poduzetnici muku muče s nedostatkom kvalitetne kvalificirane radne snage, ima i lijepih primjera da mlade obitelji pokušavaju i uspijevaju ostati kod kuće i kvalitetno raditi. Objavljujemo jedan primjer iz Sesvetskog Kraljevca. 


Početkom godine u Sesvetskom Kraljevcu na glavnoj Dugoselskoj ulici vrata je otvorio je obiteljski auto servis s ekipom stručnjaka koju predvodi njihov vlasnik i voditelj Krunoslav Samardžić. Zanimljiv je naziv TURBO koji je predložila njihova 10 godišnja kći po liku iz crtića o pužiću Turbu, koji je u početku spor, ali na kraju oduševi sve prisutne svojom brzinom. Tako su na slikoviti način vlasnici servisa željeli pokazati svoju glavnu poslovnu misao vodilju, a to je da sva vozila iz njihovog servisa izađu brzo, ali u stanju u kojem će njihovi vlasnici ostvariti svoj glavni cilj, a to je sigurnu i udobnu vožnju.


"Danas svi pričaju da nije vrijeme za otvaranje vlastitog biznisa, U Hrvatskoj nije povoljna poduzetnička klima govore na televiziji, ma posvuda.., a, moram priznati da sam i sam dugo dvojio krenuti u ovu priču ili ne. Ali ne možeš propasti, ako uopće ne pokušaš uspjeti, zar ne, duhovito je zapčeo svoju poduzetničku priču Krunoslav Samardžić.  


Danas je ljudima auto sve, njihov glavni partner u svakodnevnim obvezama. Autom idu na posao, u šoping, odvoze i dovoze djecu... Malo tko danas može zamisliti i jedan dan bez osobnog vozila. Stoga kada zatreba, autoservis koji je ljudima usput i koji je u stanju pružiti brzu, ali visokostručno i kvalitetnu uslugu sve. To je ujedno i vizija ovog mladog poduzetnika. "Brza i kvalitetna usluga. Čini se kao da jedno drugo isključuje, ali to ne mora biti tako. Kada okupiš pravi tim stručnjaka i ako imaš volje ostati u radioni i cijelu noć ako treba onda se mogu postići takvi rezultati. Često tek pristup poslu čini onu finu razliku između stručnjaka i „stručnjaka”, a vjerujem da zajedno sa svojim timom to i postižemo”, nastavlja svoju poduzetničku priču Samardžić.


Na početku su se stvari slagale malo po malo. Pronašao je prostor na glavnoj Dugoselskoj ulici 89, većini idealna lokacija jer ne moraju se zavlačiti u sporedne uličice kako bi pronašli radionicu. Prostor je dovoljan za istovremeni rad na nekoliko vozila 


„Danas u poslovnom svijetu kada su čovjeka  zamijenili razni uređaji, računala i slično postaje sve više jasnije da su ipak ljudi ključ uspjeha i sada se opet vraćaju tom istom čovjeku. Time sam se i ja vodio. Stoga sam ponosan što sam svog glavnog suradnika našao u  jednoj mladoj osobi koja je proteklih sedam godina profesionalno stasala radeći u ovlaštenom servisu jedne renomirane automobilske kuće, gdje je stekla specifično znanje i iskustvo, te se  kontinuirano usavrašavala na raznim područjima automehanike. Nije naodmet spomenuti da je riječ o osobi koja je bila jedan od najuspješnijih automehaničara iz svoje generaciji, obzirom da je na državnom natjecanju osvojio prvo mjesto iz automehanike, u vrijeme svog školovanja.  I tako su stvari krenule.  A sada da budem do kraja iskren, za pokretanje posla bila je ključna još jedna stvar, a to je moralna podrška, koju sam našao u svojoj obitelji i prijateljima”, završava svoju priču glava ove četveročlane mlade obitelji  dodajući kako je jedan od ključnih faktora pokretanja posla bila i potpora države.


Naime, prije samog otvaranja, prijavio je svoje poduzeće  Auto servis Turbo d.o.o  za državne poticaje i temeljem svog poslovnog plana dobio 55 tisuća kuna bespovratnih sredstava, koje je uložio u nabavu najmodernije opreme za dijagnostiku i vulkanizaciju vozila. To im je uvelike pomoglo da pored osnovnih usluga, kao što su: automehaničarski radovi, auto-dijagnostika, pregled vozila, priprema za tehnički pregled i popravci i servisi svih marki osobnih, teretnih kombi i dostavnih vozila, mogu pružiti i dodatne usluge kao što su usluge vulkanizacije zamjena i balansiranja guma, te punjenje i servisiranje auto klima uz osiguravamo jamstvo za sve izvršene radove kao i upis i verifikaciju servisa u servisnu knjigu klijenata. I još nešto, ništa manje značajno, U autoservisu Turbo klijenti imaju mogućnost korištenja zamjenskog vozila za trajanje popravka i/ili servisa vlastitog.

Tko želi doznati nešto više može na fb  

ili na web


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.9.2023. 13:05:58

Create Account