Uoči početka radova, u Soblincu na raskrižju održan radni sastanak

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.2.2020. 15:36:00
Uoči početka radova, u Soblincu na raskrižju održan radni sastanak

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Svi relevantni stručnjaci i predstavnici vlasti održali su radni sastanak na mjestu skorog gradilišta.



Najznačajnija tema sastanka bila je kako uskladiti radove i javni autobusni promet ZET-a. Naime, od kad radovi počnu, od 1. ožujka, pa sve do završetka 1. srpnja gradilište će u potpunosti biti zatvoreno za sav osobni i teretni promet, a u narednih tjedan dana vidjet će se hoće li kroz gradilište moći prometovati isključivo i samo autobusi ZET-a, ili će i oni biti isključeni iz te mogućnosti. 


Naime, izvođač radova, tvrtka Pedom asfalt iz Zagreba koja je na javnom natječaju vlasnika ove prometnice i investitora, Hrvatskih cesta dobila posao, kako kažu njezini stručnjaci, mora u potpunosti zatvoriti raskrižje za sav promet kako bi u roku, dakle do 1. srpnja, mogla završiti posao. 


Zatvaranje dijela prometnice ne bi bio neki veliki problem da postoji adekvatni obilazni pravci. I dok za osobni promet to ipak ne bi trebao biti preveliki problem, lokalni javni prijevoz imat će velikih problema održati linije, dovoziti djecu u školu, a da pri tom ne prelaze gradilište. 


Čini se da će rješenje biti u odvijanju radova u tri faze, a stručnjaci imaju još tjedan dana da dogovore sve detalje. Na današnjem su sastanku uz predstavnike izvođača radova i investitora Hrvatskih cesta, bili i predstavnici Hrvatskih autocesta, jer bi se sav tranzitni promet kroz Soblinec trebao preseliti na autocestu. Također nazočili su prometni stručnjaci iz Grada, predstavnik prometne policije, ZET-a i lokalne samouprave. 


Predsjednik VGČ Sesvete nakon sastanka je prije svega uputio zamolbu lokalnom stanovništvu da u narednih nekoliko mjeseci budu strpljivi, jer počinju radovi na koje su dugo čekali. 


"Godinama se problem ovog križanja iznosi u javnost, godinama su građani Soblinca, ali i okolnih naselja vršili pritisak prema nama i Gradu, a mi pak dalje prema Hrvatskim cestama koje jedine mogu riješiti to pitanje, budući da su vlasnik i ove ceste DC3 i samog raskrižja, a evo sada konačno uskoro počinju radovi i nadamo se da će građani biti strpljivi, malo pretrpjeti i onda od 1. srpnja kada zbog turističke sezone moraju prestati radovi na državnoj cesti, biti sretni i zadovoljni onim u čemu će od tada uživati", uz ostalo je rekao Stjepan Kezerić, predsjednik VGČ Sesvete, dodajući kako će križanje morati biti upotpunosti zatvoreno i to i fizičkim preprekama, kako ne bi nekim avanturistima palo na pamet da pokušaju svojim vozilima proći kroz gradilište. 


Do 1. ožujka svi građani koji osobnim vozilima koriste ovo raskrižje mogu sami, prema svojim preferencijama iznaći alternativni itinerer kretanja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account