Uređen obilazak raskrižja u Soblincu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.4.2020. 11:38:14
Uređen obilazak raskrižja u Soblincu

Foto: Zagrebačke ceste

Zagrebačke ceste uredile su i proširile obilazak raskrižja u Soblincu.

Iako je pandemija i svim živimo pod posebnim režimom, građevinari rade, pa se tako nastavljaju radovi i na raskrižju u Soblincu. 


Rekonstrukcija raskrižja glavne prometnice DC3 odnosno Soblinečke sa Šašinovečkom i Prepuštovečkom nastavlja se i nadalje uz odvijanje prometa, što za sada nije tako problematično obzirom na značajno umanjen promet zbog protuepidemijskih mjera.  No, prema planu od početka svibnja raskrižje bit trebalo biti zatvoreno za sav promet do završetka njegove rekonstrukcije, a to bi trebalo biti 1. srpnja. 


Da bi se promet mogao odvijati, posebice autobusni, ako će biti ponovo uveden u vrijeme radova, trebalo je osigurati dovoljno široke gabarite zaobilaznice.  Tako je još u prvom dijelu ožujka dogovoreno da će se gradilište obilaziti kroz parkiralište NTL-a, pokraj zgrade negdašnje ciglane na Prepuštovečku gdje će se nakon nekoliko desetaka metara skretati u Kumrovečku i potom Ličku gdje se kod benzinske crpke Galić benz ponovo izlazi na Soblinečku. 


No, da bi taj obilazak bio dovojno širok za autobus, trebalo dvije spomenute lokalne prometnice malo proširiti, posebice okomit spoj Kumrovečke i Ličke gdje je u dogovoru s jednim mještaninom preko dijela njegove parcele izgrađen luk kako bi autobusi mogli nesmetano prometovati. 


Zagrebačke ceste su na Veliki petak završile taj dio radova, tako da se raskrižje može slobodno prema potrebi zatvoriti, obilazak je osiguran. Karta obilaznice:
Vezane vijesti
Ažurirano: 5.7.2020. 13:04:44

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account