Uređuje se dječje igralište na Luci

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.7.2017. 13:36:24
Uređuje se dječje igralište na Luci

Foto: Izgradnja dječjeg igrališta na Luci, Sesvete danas/Borko Samec

Postojeće pomalo već ruinirano i devastirano dječje igralište bit će potpuno rekonstruirano s uređenom novom hortikulturom. 

Projekt cjelokupnog preuređenja dječjeg igrališta na Trgu Lovre pl. Matačića, na Luci započet je ustvari još prošle godine izradom projekta i nakon što su u gradskim službama započeli postupak javne nabave odabira izvođača radova, a odabran je Zrinjevac. 

Sami radovi krenuli su prije koji dan i trebali bi biti završeni do kraja mjeseca. Uz postavljanje brojnih novih sprava za dječju igru, bit će na igralištu primjereno uređena i nova hortikultura, pazeći da se zadrži postojeća zdrava rubna. Za cijelu investiciju g.č. Sesvete osigurala je 880 tisuća kuna. 


Uz ovo najveće uređenje dječjih igrališta u ovoj godini na području Sesveta, u planu je, u tijeku ili je već izvedeno uređenje još 25 dječjih igrališta. Na Luci će biti uređeno još jedno uz dječji vrtić, a ostala igrališta koja su u planu su: Sesvetska Sela (izrada projekta za veći i kompleksniji zahvat, isto i za Staro Brestje), Belovar, Blaguša, Budenec, Drenčec, Gajec, Kašinska Sopnica, Kraljevečki Novaki, Kučilovina, Novi Jelkovec, Paruževina, Planina Gornja i Donja, Prekvršje, Prepuštovec, Sesvetski Kraljevec, Soblinec, Vugrovec Donji i Žerjavinec.

Ukupno će g.č. Sesvete od svog dijela gradskog budžeta teškog 45,845.000,00 kuna za uređenje igrališta i zelenih površina u ovoj godini , prema postojećem planu, uložiti 3,015.900,00 kuna.



Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account