Uskoro obnova sajmišta i tržnice, Zelena tržnica premješta se u Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.10.2020. 8:24:07
Uskoro obnova sajmišta i tržnice, Zelena tržnica premješta se u Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sesvetsko sajmište, ali i tržnica u središtu Sesveta uskoro bi trebali u obnovu, a čini se da i Zelena tržnica sa Žitnjaka stiže u Sesvete.Čelnici pojedinih gradskih službi, Gradskih tržnica i Zagrebačkih cesta, zajedno s čelnicima Gradske četvrti Sesvete, održali su u srijedu, kako smo obaviješteni, sastanak na sesvetskom sajmištu. Tema je bila obnova sajmišta, ali i rekonstrukcija sesvetske tržnice. 


O oba ova projekta već se dugo priča, no, nešto je i napravljeno. Izrađen je projekt koji bi današnju vizuru sajmišta trebao dobrano osuvremeniti. Prije svega prostor treba dodatno opremiti, dovesti vodu i odvodnju, napraviti sanitarne čvorove, a ugostiteljska ponuda trebala bi se nakon rekonstrukcije nuditi u prostoru primjerenijem 21, negoli kako izgleda danas kao u 19 stoljeću.  


Nova tržnica za koju projekti također postoje, a čiji je početak rekonstrukcije bio najavljen još prije dvije godine, čini se da bi u vrlo kratko vrijeme mogao biti izveden. Povjerovat ćemo ipak tek kad počnu radovi. 


Ono što je također vrlo zanimljivo, izgleda da će Zelena tržnica uskoro biti preseljena u Sesvete negdje na prostor sajmišta. Doduše vjerojatno samo privremeno dok se ne završi golemi infrastrukturni projekt denivelacije raskrižja Slavonske avenije kod Zelene tržnice, a koji bi mogao započeti već krajem ove ili početkom naredne godine. 


U svakom slučaju, nastavak 70 godišnje tradicije sesvetskog sajmovanja nije upitan, tek će prostor, što je svakako prijeko potrebno, biti osuvremenjen.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.2.2021. 12:36:51

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account