Uskrsna čestitka sesvetskog župnika preč. Marija Miglesa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.4.2019. 10:29:42
Uskrsna čestitka sesvetskog župnika preč. Marija Miglesa

Foto: Župa Svih Svetih

Svim vjernicima sesvetskog - vugrovečkog dekanata uskrsnu čestitku uputio je preč. Mario Migles.




 „Ovo je dan što ga učini Gospodin, 

 kličimo i radujmo se njemu“  Ps 118

 

Pripremajući se za Uskrs, mi se ne pripremamo samo za nedjelju uskrsnuća kada je konačna proslava Isusa Krista, već se pripremamo za Isusovo vazmeno otajstvo Velikog petka, subote i nedjelje, što dakle obuhvaća Njegovu muku, smrt i uskrsnuće. Jedno bez drugog ne ide. Da bi doživjeli proslavu, moramo proći kroz odricanja, požrtvovnost, davanja sebe za druge. Nekada je to težak križ. Znam da mnogima nije lako, osobito vama koji ste sami, bolesni, neshvaćeni, koji živite u neimaštini ili trpite razne druge nedaće ovog života. Nemojte gubiti nadu i vjeru u Onoga koji može i smrt pobijediti. A vi koji imate mogućnosti, zdravlje i ostale sposobnosti, nemojte zaboraviti bližnjega u potrebi.


Neka vas otajstvo Kristove muke, smrti i uskrsnuća obasja te učvrsti u vjeri da je naš Bog svemogući i da Njegova ljubav pobjeđuje svako zlo ovoga svijeta. Dopustimo se zaraziti tom savršenom ljubavlju i zavrijedimo svojim postupcima Božju proslavu naših života.


U nadi da ćemo svi postati bolji ljudi i shvatiti da nitko od nas nije vrjedniji od drugog i da ćemo svi jednog dana priznati kakvi zaista jesmo, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs te čvrst i ljubavlju ispunjen hod prema konačnom Uskrsu.

 

                                                                župnik Mario Migles





Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 14:45:41

Create Account