Vakula je rek'o: Nema bijelog Božića!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.12.2017. 23:31:21
Vakula je rek'o:  Nema bijelog Božića!

Foto: HRT

Zoran Vakula, glavni HRT-ov meteorolog, izjavio je u četvrtak navečer u programu HTV-a na prvi dan zime da je zimskog ugođaja bilo više prošlih dana, nego što će to biti idućih dana. 


Idući tjedan bit će mnogima teško podnošljiv, jer od ponedjeljka kreće južina i toplije vrijeme. Još će i sutra ujutro biti relativno hladno. Temperatura s minusima bit će na kopnu, pa i na dijelu Jadrana, kazao je Vakula. 


Danas je bilo snijega u istočnim krajevima Hrvatske. Vrlo vjerojatno će tako biti i sutra. 


Govoreći o snježnom Božiću Vakula je rekao da u nizinama Hrvatske gotovo svaki četvrti ili peti Božić ima snijega - ili pada ili je na tlu. 


U zimskim radostima na snijegu moći ćete uživati među ostalim i na Sljemenu i na Zavižanu. Iako će snijeg kopniti posvuda, umjetnoga će sigurno biti na Sljemenu, naglasio je. 


Najnovije dugoročne prognoze potvrđuju one dosadašnje, a to je da će cijela zima biti iznadprosječno topla. No, vrlo vjerojatno ćemo imati u idućim mjesecima, kao i u ovome mjesecu skokovite promjene temperature tako da ćemo imati hladnija i toplija razdoblja, ali će ta toplija biti češća i dugotrajnija od ovih hladnijih, kazao je Vakula. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.4.2018. 20:45:31

Create Account