Vatrogasci Gornje Kašine održali godišnju skupštinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.2.2019. 9:47:09
Vatrogasci Gornje Kašine održali godišnju skupštinu

Foto: DVD Gornja Kašina

Članovi DVD-a Gornja Kašina održali su u subotu navečer izvještajnu godišnju skupštinu. 



Dobrovoljno vatrogasno društvo Kašina Gornja osnovano je 1952. godine otkada neprekidno djeluje. Broji ukupno 150 članova, od kojih je 20 članova mladeži i 19 veterana. U strukturi imaju 35 vatrogasaca, 20 vatrogasaca I. klase, 4 vatrogasna dočasnika, 11 vatrogasnih dočasnika I. klase, 3 vatrogasna časnika,  3 vatrogasna časnika I. klase, 1 viši vatrogasni časnik I. klase i 3 vatrogasnog suca. Pedeset i dvoje je podupirajućih članova. 

U operativnom smislu u društvu djeluje  20 vatrogasca spremnih izaći na intervenciju, a tijekom prošle godine izašli su na dvije, na jedan požar otvorenog prostora i jedno uklanjanje stabla s državne ceste Sesvete - Marija Bistrica koje je palo preko kolnika uslijed nevremena. Želja svih je da ove godine ne bude niti jedna intervencija, no, ako zatreba, oni su tu, uvijek pripravni. 


U prošloj su godini na temelju bodovanja Vatrogasne zajednice Grada Zagreba osvojili 515 bodova te zauzeli 34. mjesto od 57 društava, čime, kako su istaknuli, nisu zadovoljni jer smatraju da mogu i moraju daleko bolje i više, na čemu će poraditi u narednom periodu. 


U prošloj su godini imali niz aktivnosti što s mladeži, što stariji članovi, educirali su se, sudjelovali na vježbama i natjecanjima, brinuli o svojoj opremi kako bi, kada zatreba bila na raspolaganju. Takav rad pozdravili su i mnogi gosti. 


Predstavnik VZGZ-a na skupštini bio je član Upravnog odbora Zajednice Srećko Bahlen koji je uručio diplome i priznanja pojedinim lanovima društva za postignuća u radu ili za dugogodišnje članstvo. 


Skupštinu su pozdravili i njihovom radu dali potporu predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić i predsjednik Mjesnog odbora Gornja Kašina Miljenko Bertović, a skupu su se obratili i Gordan Maras, predsjednik SDP-a Zagreba i Draženko Pandek, predsjednik sesvetskog SDP-a.

 


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.2.2024. 11:19:24

Create Account