Vatrogasci intervenirali u Gornjem Vugrovcu zbog dimnjaka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.7.2020. 10:10:26
Vatrogasci intervenirali u Gornjem Vugrovcu zbog dimnjaka

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Još uvijek  nakon 4 mjeseca od tog događaja vatrogasci imaju pune ruke posla u sanaciji posljedica potresa.Upravo zbog posljedica potresa intervenirali su jučer u Gornjem Vugrovcu gdje je jedan dimnjak napuknuo i prijetio je da se sruši u susjedno dvorište. Vatrogasci DVD-a Kučilovina i DVD-a Sesvete stigli su u ponedjeljak popodne na intervenciju, međutim uvidjeli su da neće ovdje moći obaviti posao bez visinske platforme, pa je pozvana i javna postrojba s dizalicom. Dimnjak se, naime, trebao skinuti u segmentima i spustiti na tlo kako se ne bi oštetio krov.


Dečki su posao obavili besprijekorno. Kako smo čuli od njih, osim što zadnja četiri mjeseca interveniraju uglavnom po krovovima u sanaciji posljedica potresa, u međuvremenu još poneki dan ili poneku noć odrade u spašavanju Zagrepčane od poplave oborinskih voda. 


Dakako, znamo da su vatrogasci vrlo humani ljudi koji svoje slobodno vrijeme odrađuju za pomoć zajednici, sličnu vrlinu pokazali su i pojedini mještani odnosno mještanke Gornjeg Vugrovca koje su vatrogascima donijele osvježavajuće napitke i ispekle palačinke. Kad su već na intervenciji, da im bude malo lakše. 


"Nije to baš tako čest slučaj da nas prilikom intervencije netko ovako počasti, no zna ponekad biti i toga. Zahvaljujemo mještankama na tome", rekao nam je jedan vatrogasac.


Vjerojatno ih ovakav "radni dan" očekuje i danas i sutra i tko zna koliko još dana.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.1.2021. 15:26:18

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account