Vatrogasci intervenirali u Gornjem Vugrovcu zbog dimnjaka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.7.2020. 10:10:26
Vatrogasci intervenirali u Gornjem Vugrovcu zbog dimnjaka

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Još uvijek  nakon 4 mjeseca od tog događaja vatrogasci imaju pune ruke posla u sanaciji posljedica potresa.



Upravo zbog posljedica potresa intervenirali su jučer u Gornjem Vugrovcu gdje je jedan dimnjak napuknuo i prijetio je da se sruši u susjedno dvorište. Vatrogasci DVD-a Kučilovina i DVD-a Sesvete stigli su u ponedjeljak popodne na intervenciju, međutim uvidjeli su da neće ovdje moći obaviti posao bez visinske platforme, pa je pozvana i javna postrojba s dizalicom. Dimnjak se, naime, trebao skinuti u segmentima i spustiti na tlo kako se ne bi oštetio krov.


Dečki su posao obavili besprijekorno. Kako smo čuli od njih, osim što zadnja četiri mjeseca interveniraju uglavnom po krovovima u sanaciji posljedica potresa, u međuvremenu još poneki dan ili poneku noć odrade u spašavanju Zagrepčane od poplave oborinskih voda. 


Dakako, znamo da su vatrogasci vrlo humani ljudi koji svoje slobodno vrijeme odrađuju za pomoć zajednici, sličnu vrlinu pokazali su i pojedini mještani odnosno mještanke Gornjeg Vugrovca koje su vatrogascima donijele osvježavajuće napitke i ispekle palačinke. Kad su već na intervenciji, da im bude malo lakše. 


"Nije to baš tako čest slučaj da nas prilikom intervencije netko ovako počasti, no zna ponekad biti i toga. Zahvaljujemo mještankama na tome", rekao nam je jedan vatrogasac.


Vjerojatno ih ovakav "radni dan" očekuje i danas i sutra i tko zna koliko još dana.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.4.2021. 7:56:46

Create Account