Veliki požar u pogonu C.I.O.S.-a, gasi i DVD Sesvete

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 1.5.2017. 21:22:37
Veliki požar u pogonu C.I.O.S.-a, gasi i DVD Sesvete

Foto: HINA/ Daniel KASAP

Veliki požar buknuo je večeras u pogonu C.I.O.S.-a, tvrtke koja prikuplja i prerađuje industrijski otpad na zagrebačkom Jankomiru, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zagreb.


Na gašenje je poslano trideset vatrogasnih vozila, a stižu i mnoga pojačanja među kojima je i DVD Sesvete.

"Intervencija je u tijeku, ne znamo detaljnije što se tamo događa. Previše gori, ali što točno gori, ne znamo", rekli su Hini u dežurnom operativnom dežurstvu.  Očekuju da će gašenje trajati čitavu noć.

Požar je prouzročio i ogroman dim koji se vidi u zapadnom dijelu grada te na području Novog Zagreba.


"Danas u 20:32 Ured za upravljanje u hitnim situacijama zaprimio je dojavu od Županijskog centra 112 Zagreb o požaru pogona C.I.O.S., na adresi ulica Josipa Lončara 15, Jankomir. Na intervenciji su Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, službenici Policijske uprave zagrebačke, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Intervencija je u tijeku, a uzrok požara znati će se nakon što službenici Policijske uprave zagrebačke obave očevid", stoji u priopćenju Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, rekao je da opasnosti nema jer ne gori plastika nego drvena građa. Dodao je da je građanima preporučeno da do jutra zatvore prozore.

S druge pak strane ima  i drugačijih mišljenja. Riječ je visoko toksičnom dimu, rekao je prof. dr. Stanko Uršić, fizikalni kemičar.

Tijekom večeri doznali smo da su bile zatražene veće vatrogasne snage, pa je već oko 22 sata na požarištu bilo 144 vatrogasaca sa 64 vozila. Više toliko ne suklja dim, nego vodena para od gašenja. Do jutra, prema dojavama s terena, požar bi trebao u potpunosti biti ugašen.

Slijedi nadopuna informacija.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 10:53:07

Create Account